Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Untitled
Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

                                               Αθήνα  6- 10 -2022

                                          Αρ. Πρωτ.: 373

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων 550 ατόμων πραγματοποιήθηκε στις 3-10-2022 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου κόντρα στην αντιξοότητα της ηλιοφάνειας.

Η εισήγηση και ο απολογισμός του Δ.Σ. ανέδειξαν την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της χώρας μας από την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της και έχει να κάνει με τους μειωμένους μισθούς, την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια και στη θέρμανση, τις συνέπειες από την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ξέσπασμα της νέας οικονομικής κρίσης, την καταστολή του συνδικαλιστικού κινήματος.

Επιπλέον ανέδειξε  και καταδίκασε τις πολιτικές επιλογές της Περιφερειακής Αρχής οι οποίες στρέφονται κατά των υπαλλήλων και των δικαιωμάτων τους, όπως για τις αυθαίρετες μετακινήσεις, τον εμπαιγμό προς τους συμβασιούχους συναδέλφους που στα λόγια τους στηρίζει, αλλά στα δικαστήρια δηλώνει ότι δεν τους χρειάζεται, για τις άσχημες συνθήκες σε κτίρια των υπηρεσιών, για την προκήρυξη ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια τη στιγμή που στον Ιατρικό Σύλλογο προκηρύσσει εκλογές δια ζώσης, για την εκχώρηση αρμοδιοτήτων όπως είναι σε εξέλιξη των Λαϊκών Αγορών…..

Αποτέλεσαν θετικό απολογισμό οι παρεμβάσεις του Συλλόγου για  την εφαρμογή της ΣΣΕ σε όλες τις υπηρεσίες, για την χορήγηση των ΜΑΠ και την αποτίμησή τους σε χρήμα αφού δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους για τα έτη 2019-2022, για τη νομική κάλυψη των συναδέλφων, για τα οδοιπορικά όσων εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, για να μην αποσπαστούν υποχρεωτικά οι συνάδελφοι των Λαϊκών Αγορών στο νέο φορέα και άλλα.

Συντριπτική μειοψηφία ήταν οι «φωνές» των συνδικαλιστών που κάλεσαν σε «κοινωνικό διάλογο και εταιρισμό» τους συναδέλφους με την Περιφερειακή Διοίκηση και προέτρεψαν να «αφήσουμε πίσω» τη μορφή των οργανωμένων κινητοποιήσεων και του όπλου που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, την απεργία. Δεν πέρασε η συκοφάντηση που έκαναν για τη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, μιας και οι συνάδελφοι γνωρίζουν που διατίθεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ των συνδρομών τους, γνωρίζουν ότι ο Σύλλογος αναπτύσσει δράσεις που επιστρέφουν στους ίδιους και στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός υπερψηφίστηκαν ομόφωνα, πλην 9 λευκών και 1 κατά ψήφου και πλην 6 λευκών και 1 κατά ψήφου αντίστοιχα. Υπερψηφίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συντονισμό Σωματείων και Ομοσπονδιών στις 5 Οκτώβρη στο Σπόρτιγκ, καθώς και η απεργία στις 9 Νοέμβρη να αποτελέσει σταθμό για να κλιμακώσουμε την αντεπίθεση μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Επιπλέον μπροστά στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και τοπικές Γενικές συνελεύσεις σε όλα τα Παραρτήματα του Συλλόγου.

Το παραπάνω αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι συνάδελφοι στο  Σύλλογο και την απαιτητικότητα τους να συνεχίσει να είναι ένα Σωματείο διεκδικητικό, που δεν τα «διπλώνει» με τον εκάστοτε Περιφερειάρχη, που δε στριμώχνει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων στις «αντοχές της οικονομίας», αφού αυτοί είναι που παράγουν όλο τον πλούτο.

  ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

   ΣΤΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ!

 Συνημμένα:

  1. Διοικητικός Απολογισμός
  2. Εισαγωγικό Σημείωμα & Οικονομικός Απολογισμός
  3. Προϋπολογισμός
  4. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *