Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» 900.000 € ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΑΕΚ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Untitled
«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» 900.000 € ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΑΕΚ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 3- 9 -2021

Αρ. Πρωτ.: 167

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ» 900.000 ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΑΕΚ

Η πλειοψηφία της «διορισμένης» Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής «χαρίζει» στην ΚΑΕ ΑΕΚ 899.248 με την υπ’ αριθμ. 1897/2021 Απόφασή της (ΑΔΑ:9ΒΒΚ7Λ7-ΛΩ0), μέσα από διαδικασία χρηματοδότησης συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (ΣΕΦ), για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, το οποίο της έχει παραχωρηθεί για δέκα χρόνια.

Και ενώ όποιος αρχικά δει τους συμβαλλόμενους, θεωρεί ότι είναι όλα καλά και νομότυπα, ψάχνοντας παρακάτω βρίσκει ότι:

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων που έχει παραχωρηθεί στο ΝΠΙΔ ΣΕΦ, με την αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΑΠΑΥ/357755/12652/1844/296/2-7-2019, απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχωρήθηκε στη συνέχεια (στις 20-07- 2020) από το ΝΠΙΔ ΣΕΦ στην ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014 (ΚΑΕ ΑΕΚ) με ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Σημειώνουμε ότι είχε επίσης προηγηθεί στις 22-06-2020 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ. Αθλητισμού, του Δήμου Φυλής, της ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και των αθλητικών ομοσπονδιών TAEKWONDO, ΠΑΛΗΣ, ΤΖΟΥΝΤΟ, ΚΑΡΑΤΕ, ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ, ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, KICK BOXING.

Σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 12 του Ν.2725/1999, το από 22-6-2020 μνημόνιο συνεργασίας και το από 20-07-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως η ΚΑΕ ΑΕΚ ανέλαβε με αποκλειστικά δική της επιμέλεια, δικές της φροντίδες, ενέργειες και δαπάνες να μετατρέψει και να μετασκευάσει τον κεντρικό αγωνιστικό χώρο του μισθίου από αγωνιστικό χώρο διεξαγωγής αγώνων πάλης και άλλων συναφών μαχητικών αθλημάτων σε αγωνιστικό χώρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει διεθνούς επιπέδου αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ανέλαβε δηλαδή όλες ανεξαιρέτως τις λειτουργικές δαπάνες της εγκατάστασης, επισκευής της αθλητικής εγκατάστασης κλπ.

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του ΣΕΦ ζητά να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια εργασίες για «Προμήθεια- εγκατάσταση υγρομόνωσης πολυουρεθάνης επί της οροφής, για τη στεγανοποίησή της – Προμήθεια- εγκατάσταση ξύλινου παρκέ FIBA, παρελκόμενων αρένας, ειδών αλουμινίου, ελαιοχρωματισμός – Προμήθεια- εγκατάσταση συστήματος ticketing – Προμήθεια- εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων, συστήματος φωτισμού, ήχου κτλ – Προμήθεια – εγκατάσταση ειδών αποδυτηρίων και ειδών υγιεινής». Και βέβαια η Περιφερειακή Αρχή κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει Ιδιωτικά Συμφωνητικά Μίσθωσης, Μνημόνια Συνεργασίας κλπ αποδέχεται το αίτημα να χρηματοδοτήσει με αυτό τον τρόπο μια ιδιωτική εταιρεία!!!

Φαίνεται πως έτσι για την Περιφερειακή Αρχή πιάνουν τόπο τα χρήματα του φορολογούμενου λαού…

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει επίσης ότι δεν καταλαβαίνει ότι το Γραφείο Νομικής υποστήριξης Περιφερειάρχη με τα υπ’ αρ. πρωτ. 653004/02.08.21 και 710056/30.08.21 έγγραφά του γνωμοδοτεί αρνητικά, διατυπώνοντας την άποψη «ότι οι δαπάνες επισκευής της αθλητικής εγκατάστασης που προβλέπονται στο σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, έχουν ήδη αναληφθεί από την ΚΑΕ ΑΕΚ σύμφωνα με το άρθρο 56 παρ. 12 του Ν.2725/1999, το από 22-6-2020 μνημόνιο συνεργασίας και το από 20-07-2020 ιδιωτικό συμφωνητικό μισθώσεως, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής».

Το γεγονός ότι το θέμα εισήχθη στην Οικονομική Επιτροπή παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνει αυτό που ψιθυρίζεται…, ότι η Περιφερειακή Αρχή «έχει άκρες στο Ελεγκτικό Συνέδριο» και θα το περάσει…!!! Λέτε να είναι αλήθεια; Θα δείξει…

Το γεγονός ότι ζητήθηκαν γνωμοδοτήσεις δύο φορές από την Νομική Υπηρεσία δείχνει τις πιέσεις που ασκούνται…, καθώς και αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες που αναδείξαμε με προηγούμενη ανακοίνωσή μας για την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για πρόσληψη Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας!!!

Και αυτή υπόθεση οδηγεί τους εργαζόμενους εύκολα να καταλάβουν ότι η ανάπτυξη που εννοούν κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή αφορά τους επιχειρηματικούς ομίλους, να καταλάβουν για ποιους έχουν λεφτά, ποιες ανάγκες ιεραρχούν, ποιες διαδικασίες ακολουθούν και πόσο «σέβονται» τα θεσμοθετημένα όργανα…

Το επόμενο βήμα είναι να κατανοηθεί ότι στα αποκαΐδια της αντιλαϊκής πολιτικής κάθε κυβέρνησης και κάθε Περιφερειακής Αρχής, οι επόμενες χτίζουν τα δικά τους βήματα… και το «βαρέλι δεν έχει πάτο»…, έως ότου οι εργαζόμενοι χειραφετηθούν και κρίνουν με τα δικά τους μέτρα και τις δικές τους πραγματικές, σύγχρονες ανάγκες.

Π.Α.

1. Υπουργείο Εσωτερικών

-Γραφείο Υπουργού

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

2. Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

2. Εθνική Αρχή Διαφάνειας

3. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής

4. Παρατάξεις Π.Σ. Αττικής

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *