Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ»
Untitled
ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ»

Αθήνα 8- 9 -2020

Αριθμ. Πρωτ.: 246

ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ»

Συνυπογράφουμε την συνημμένη καταγγελία του «Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής – Ο ΒΥΡΩΝ» και καταδικάζουμε την εργοδοσία της επιχείρησης «Μουσείο πειραμάτων», που προχώρησε σε μήνυση κατά της προέδρου, του γραμματέα του Σωματείου, αλλά και εργαζόμενης που απέλυσε, μέλος του σωματείου και απαιτούμε να ανακληθεί η μήνυση εις βάρος τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
 
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της επιχείρησης «Μουσείο πειραμάτων», καθώς προχώρησε σε μήνυση κατά της προέδρου, του γραμματέα του σωματείου, αλλά και εργαζόμενης που απέλυσε, μέλος του σωματείου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ
Να σταματήσει η δίωξη των στελεχών και του μέλους του σωματείου μας.
Η εργαζόμενη είχε σύμβαση μερικής απασχόλησης για ελάχιστες ώρες εργασίας. Ήταν αναγκασμένη, λοιπόν, να αναζητήσει και αλλού δουλειά για να συμπληρώνει το εισόδημά της. Λίγο πριν την καραντίνα η εργοδοσία την ειδοποίησε ότι θέλει να μεταβάλλει τη σύμβαση της, με ακαθόριστους όρους αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δουλεύει ακόμη και 7 μέρες τη βδομάδα χωρίς ρεπό. Η επιφύλαξη της εργαζόμενης και η όχι άνευ όρων αποδοχή προκάλεσε την απόλυση της.
Η αντιδραστικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας που έχει επιβάλλει τις συμβάσεις λάστιχο των όσων ημερών ή ωρών θέλουν οι εργοδότες, τους έχει κάνει ασύδοτους έως εμμονής. Θα σε απολύουν όποτε θέλουν, θα σε προσλαμβάνουν όποτε θέλουν. Αν αλλάξουν γνώμη γιατί δεν τους συμφέρει η προηγούμενη σύμβαση που σε ανάγκασαν να υπογράψεις, τότε είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς τις αλλαγές που αυτοί προγραμματίζουν σύμφωνα με τα κέρδη τους, χωρίς κιόλας να το συζητήσουν. Αυτή είναι η έννοια της δικαιοσύνης που έχουν οι εργοδότες, αυτή την δικαιοσύνη υπηρετούν κι όλες οι κυβερνήσεις με τους νόμους που κάνουν λάστιχο όχι μόνο τις δουλειές μας, αλλά ολόκληρες τις ζωές μας.

Δεν θα το επιτρέψουμε.
Το οργανωμένο ταξικό κίνημα βάζει φραγμούς στην ασυδοσία της εργοδοσίας που νομίζει ότι μπορεί να κόβει και να ράβει τις ζωές μας κατά πως τη συμφέρει. Για αυτό και το σωματείο μας αντέδρασε άμεσα, με παρεμβάσεις στην εργοδοσία προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση. Μπροστά στην άρνησή της διοργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της επιχείρησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η αντίδραση της εργαζόμενης να προσφύγει στο σωματείο της, δεν άρεσε καθόλου στην εργοδοσία. Μας θέλουν ανοργάνωτους και παθητικούς να μη διεκδικούμε τίποτα.  Η παρέμβαση μάλιστα του σωματείου, μέσω της προέδρου και του γραμματέα του την εξαγρίωσε, ιδιαίτερα μάλιστα η παράσταση διαμαρτυρίας. Προφανώς, μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στην κάθε εργοδοσία, το άδικο να το βαφτίζει δίκαιο, δεν μπορεί να χωρέσει η λογική της ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις των εργοδοτών. Είναι αδιανόητο να μη δέχονται τη μοίρα τους, μοίρα που οι εργοδότες έχουν γράψει για αυτούς.
Το ίδιο το κείμενο της μήνυσης είναι ένα μνημείο κατασυκοφάντησης των στελεχών του σωματείου και της εργαζόμενης, απίστευτων ψεμάτων, που καταλήγουν σε μία σωρεία κατηγοριών. Οι περισσότερες από αυτές μάλιστα, αναφέρονται σε υποτιθέμενες πράξεις, οι οποίες έγιναν μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής(!) που γειτονεύει με την επιχείρηση. Δεν ξέρουμε…ίσως η εργοδοσία επανέλθει κατηγορώντας την αστυνομία για συνέργια!! 
Τέτοιου τύπου διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών, της συνδικαλιστικής δράσης γενικότερα, στηρίζονται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται διαχρονικά, από όλες τις κυβερνήσεις, με τη σημερινή να δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στο να επιβάλλει τις αξιώσεις των εργοδοτών για «σιγή νεκροταφείου». Ο νόμος για τις διαδηλώσεις είναι η ναυαρχίδα αυτού του αντιδραστικού οπλοστασίου.
Το σωματείο μας και γενικότερα το ταξικό εργατικό κίνημα ξέρει από τέτοιες διώξεις και έχει αποδείξει ότι δεν το βάζει κάτω. Η παρουσίαση συνδικαλιστών και εργαζόμενων ως τεράτων, ως περίπου «κόζα νόστρα» που λειτουργεί ως μαφία με εκφοβισμούς και εξυβρίσεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλέσει στους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και γενικότερα. Όλοι εμείς που ζούμε με το φόβο αν θα ανανεωθεί η σύμβασή μας, με το  φόβο αν θα μαζέψουμε ώρες κάθε χρονιά, με το φόβο αν θα μας απολύσουν μόλις αρνηθούμε τις παράλογες αξιώσεις της εργοδοσίας, ξέρουμε ποιος τελεί σε καθεστώς μόνιμου εκφοβισμού.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η απάντηση βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων του κλάδου. Να αμφισβητήσουμε τα σχέδια εργοδοτών και κυβερνήσεων να καταδικάζουν τις ζωές μας.
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ, να είναι σίγουροι όλοι για αυτό.

ΣΥΠΑ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ & ΑΠΟΛΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *