Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για την ψηφιοποίηση του Προγραμματισμού Εξετάσεων υποψήφιων οδηγών
Untitled
Για την ψηφιοποίηση του Προγραμματισμού Εξετάσεων υποψήφιων οδηγών
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

 Αθήνα 2 – 6 -2024

                                        Αρ. Πρωτ.: 110

 

Προς

Περιφέρεια Αττικής

-κ. Περιφερειάρχη

-κ. Πρόεδρο και Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

ΘΕΜΑ: Για 4ο Θέμα της συνεδρίασης του 13ου Περιφερειακού Συμβουλίου (3-6-2024) «Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την ανάπτυξη, προμήθεια και εγκατάσταση διαδικτυακής πλατφόρμας για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας Προγραμματισμού Εξετάσεων (Θεωρητικών και Πρακτικών) υποψήφιων οδηγών και οδηγών».

Σχετ.: Η με αριθμό πρωτ. 604959/20-5-2024 εισήγηση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

 

Θεωρούμε ότι τα παρακάτω ζητήματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα:

  • Αποτελεί αναγκαιότητα ότι η ψηφιοποιημένη διαδικασία θα συνδέεται με μητρώο νόμιμα λειτουργούντων Σχολών Εκπαίδευσης και εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, που μόνον αυτοί θα έχουν δικαίωμα ανάληψης ευθύνης ολοκλήρωσης των σχετικών μαθημάτων των υποψηφίων οδηγών και εισόδου στη διαδικασία προγραμματισμού των εξετάσεων.
  • Ότι δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος στη διαδικασία προγραμματισμού των θεωρητικών εξετάσεων θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι οδηγοί, ενώ στη διαδικασία προγραμματισμού των πρακτικών εξετάσεων θα έχουν οι υποψήφιοι οδηγοί για την κατάθεση του αιτήματος και οι εκπαιδευτές για την επιβεβαίωσή του, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία προγραμματισμού.
  • Ότι η ψηφιοποιημένη διαδικασία δεν θα επιτρέπει την συνέχιση των ενεργειών εάν αυτοματοποιημένα δεν διαπιστώνεται η πληρωμή των προβλεπόμενων παραβόλων.
  • Ότι η Περιφέρεια θα έχει στην κατοχή της τον πηγαίο κώδικα (αφού θα υπόκειται σε ανοιχτές άδειες λογισμικού) και θα μπορεί να τον επεκτείνει ή να τον τροποποιήσει. Και ότι θα τον καταθέσει σε ψηφιακό αποθετήριο.
  • Ότι θα δοθεί βεβαίωση από τον ανάδοχο ότι οι υποδομές και όλη η πλατφόρμα είναι σύμφωνη με την Κανονισμό GDPR.

Επίσης επαναλαμβάνουμε ότι ζητάμε:

α. Να προχωρήσει η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με όλα τα στοιχεία εκπαιδευτών – εκπαιδευομένων υποψηφίων οδηγών, που θα δίνει σε όλους (υπηρεσίες, υπουργείο Μεταφορών κλπ) σε “ζωντανό” χρόνο τη συνολική εικόνα και την όλη εξέλιξη, θα δίνει ηλεκτρονικό report πχ με ψηφιακή σφραγίδα για την επιτυχή ή όχι ολοκλήρωση των εξετάσεων και θα εξασφαλίζει ολοκληρωμένη διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκόμενων πλατφορμών των υπουργείων και της αρμόδιας για την έκδοση διπλωμάτων υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

β. Να κατατεθούν αιτήματα πρόσληψης όλου του αναγκαίου προσωπικού (προγραμματιστές κλπ) για να μπορεί η Περιφέρεια να παράγει βασικά έργα και να υποστηρίζει υποδομές και να μην εξαρτάται για όλα από ιδιωτικές εταιρείες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *