Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2024
Untitled
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2024
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα 15 – 5 -2024

                                         Αρ. Πρωτ.: 101

 

21 ΜΑΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 πμ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

(Πανεπιστημίου 37)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ –

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΜΕΣΑ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑΝΕΣ

ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΚΙ ΟΧΙ  ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο συνεχίζουμε με την προκηρυγμένη από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 21 Μαΐου, για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, για όλες τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους με κάθε σχέση εργασίας. Συνεχίζουμε αγωνιστικά, κατεβαίνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή μας, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και αρμοδιότητες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Απεργούμε ενάντια στις περικοπές που ψήφισαν μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, και έφεραν  τους μισθούς μας κατά 40%  συγκριτικά με το 2009. 

Ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης  των εργαζομένων στο δημόσιο με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων».

 

Απαιτούμε να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις, που απαιτούμε, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες μας, να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την συνέχιση των περικοπών στους μισθούς μας και την ακρίβεια που καλά κρατεί, αλλά και με τις απαράδεκτες διακρίσεις στη χορήγηση αποζημιώσεων, ακόμα και για ίδιες εργασίες με άλλους φορείς του δημοσίου, την ίδια ώρα, που επιχειρηματικοί όμιλοι και τράπεζες εξασφαλίζουν αμύθητα κέρδη, οι εξοπλισμοί και οι πολεμικές δαπάνες «καταπίνουν» δις ευρώ.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας συνεχώς οξύνεται κι έχει ξεπεράσει το 50% των οργανικών θέσεων, η εντατικοποίηση οξύνεται, τα λεγόμενα «παράλληλα καθήκοντα» πολλαπλασιάζονται, η οικονομική μας κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Ταυτόχρονα αυτή η τραγική υποστελέχωση αξιοποιείται για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν βασικές λειτουργίες».

Τρανταχτό παράδειγμα για το πως η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί όλες τις καταστροφές για να προχωρήσει πάνω στα συντρίμμια τις μπίζνες των μεγαλοεπιχειρηματιών αποτελούν οι ρυθμίσεις εμπορευματοποίησης του νερού μέσα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας ΑΕ και όσων ακολουθήσουν, που προχωράνε μαζί με το χτύπημα της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων, που υπηρετούν σήμερα σε Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Βγαίνουμε μπροστά, οργανώνουμε τον διεκδικητικό μας αγώνα, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, παλεύουμε να ικανοποιηθούν βασικά μας αιτήματα με υπογραφή ΣΣΕ, για :

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».
 • Εξομοίωση αποζημιώσεων και επιδομάτων με τις ελεγκτικές υπηρεσίες φορέων του δημόσιου τομέα. Χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υποστηρικτικές δομές των περιφερειών, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς μη χορήγησης αποζημίωσης για ελέγχους σε υπαλλήλους των Περιφερειών την ίδια ώρα που για τους ίδιους ελέγχους έχουν νομοθετηθεί αποζημιώσεις σε υπαλλήλους υπουργείων κλπ, όπως για τις περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις, στις οικονομικές υπηρεσίες κλπ.
 • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
 • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.
 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία. Χορήγηση πάγιων οδοιπορικών για τις εντός έδρας κινήσεις.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Εφαρμογή της νομικής κάλυψης σε όλους τους υπαλλήλους, που διώκονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, με προπληρωμή δικηγόρου επιλογής τους.
 • Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης – προϊσταμένων Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων σε όλες τις Περιφέρειες – με αντικειμενικά κριτήρια. Σταμάτημα των αδιαφανών διαδικασιών αναθέσεων. Συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
 • Επέκταση της ρύθμισης για την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων και στα ζητήματα της κάλυψης των αναγκών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για όλα τα παιδιά των συναδέλφων.
 • Να σταματήσουν οι αναθέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Να καταργηθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί και οι Ανώνυμες Εταιρείες.

Να επιστρέψουν άμεσα στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα ΝΠΙΔ Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υποχρεωτικά αποσπασμένοι στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων ΑΕ.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ.

Aπαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στους δολοφόνους κατακτητές, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους   ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε  500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΙΟΥ

και στην απεργιακή συγκέντρωση 10.00 πμ στο ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

(Πανεπιστημίου 37)

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *