Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Για κάλυψη δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις
kataskinwsi
Για κάλυψη δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                           Αθήνα 28 – 5 -2024

                                         Αρ. Πρωτ.: 107

Θέμα: Κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έτους 2024.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες αναφορικά με την κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων με κάθε σχέση εργασίας της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έτους 2024, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  • Από την Επιτροπή Αθλητισμού και Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 13/2024 Απόφαση (συνημμένη) με την οποία εγκρίθηκε «η σκοπιμότητα για την κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024» σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 167 του ν. 4483/2017), την οποία πετύχαμε όπως όλοι θυμάστε μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας.

Σύμφωνα με την απόφαση «Οι γονείς που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αποστολής των τέκνων τους σε παιδικές κατασκηνώσεις, με κάλυψη της δαπάνης από την Περιφέρεια, θα πρέπει να υποβάλουν απολογιστικά στη Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών σχετική αίτηση, προσκομίζοντας:

  1. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που εκδίδεται από την κατασκηνωτική επιχείρηση στο όνομα του δικαιούχου υπαλλήλου και αποτυπώνει το γινόμενο του αριθμού τέκνων του επί τον αριθμό ημερών διαμονής επί το ημερήσιο τροφείο.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου υπαλλήλου, ότι τόσο αυτός, όσο και ο/η σύζυγός της/του δεν λαμβάνουν συναφή παροχή από οποιονδήποτε φορέα για το έτος 2024.
  4. Σε περίπτωση τέκνου με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, απαιτείται Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας ή αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή, εάν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας.
  5. Όταν οι δικαιούχοι δεν είναι γονείς των παιδιών (φυσικοί ή θετοί) αλλά ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.), απαιτείται: • Επίσημο δικαιολογητικό από αρμόδια αρχή περί ανάθεσης της επιμελείας και • Βεβαίωση ΑΜΚΑ των παιδιών.».

Σημειώνουμε ότι:

Η δαπάνη που καλύπτει η Περιφέρεια αφορά διαμονή διάρκειας έως δύο εβδομάδες κατ΄ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης). Οι τυχόν επιπλέον ημέρες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο. Επίσης το ημερήσιο τροφείο που καλύπτεται από την Περιφέρεια σύμφωνα με τις διατάξεις των ΚΥΑ Αριθμ. Φ.43000/οικ.18828/8-3-2024 (ΦΕΚ 1659/Β/12-3-2024) περί «Καθορισμού ύψους ημερήσιου τροφείου κατασκηνώσεων έτους 2024» & Αριθμ. 29736/24-4-2024 (ΦΕΚ 2464/Β/25-4-2024) περί «Κατάρτισης προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους 2024» ανέρχεται: α) στα 34,12€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και β) στα 58,80€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Τυχόν μεγαλύτερες ή πρόσθετες δαπάνες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο.

  • Με το υπ’ αριθμ. 105/24-5-2024 έγγραφό μας (συνημμένο) απευθυνθήκαμε σε κατασκηνώσεις ζητώντας τους να αποδεχτούν και φέτος το αίτημά μας για διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών, δηλαδή να τους καταβληθεί η δαπάνη για την συμμετοχή κάθε παιδιού μετά την εκκαθάριση του σχετικού χρηματικού εντάλματος και την απόδοση της δαπάνης από την Περιφέρεια στον υπάλληλο.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεννοήσεων με τις παρακάτω κατασκηνώσεις, σας ενημερώνουμε ότι υπήρξε και φέτος συμφωνία διευκόλυνσης αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών, προκειμένου να καταβληθεί στις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις η δαπάνη για την συμμετοχή κάθε παιδιού μετά την εκκαθάριση του σχετικού χρηματικού εντάλματος και την απόδοση της δαπάνης από την Περιφέρεια στον υπάλληλο.

Οι κατασκηνώσεις με τις οποίες ήρθαμε σε συμφωνία είναι οι εξής:

« Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ »   ΑΦΙΔΝΑI
« Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΑΦΙΔΝΑΙ
«ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ Α.Ε. ΚΑΛΑΜΟΣ
«ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ» ΣΟΥΝΙΟ
KINDERLAND ΚΑΛΑΜΟΣ
SPORTS VILLAGE ATHITAKIS ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Ι.ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΣΑΡΩΝΙΔΑ
RANCH SKOURAS – Κ.ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  • Οι συνάδελφοι που θα αξιοποιήσουν την διευκολυντική συμφωνία μας με τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις οφείλουν να φροντίσουν να καταθέσουν έγκαιρα (μετά την διαμονή του παιδιού και την λήψη της σχετικής απόδειξης) όλα τα προβλεπόμενα παραπάνω αναφερόμενα δικαιολογητικά, στην Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα, ώστε και η αρμόδια υπηρεσία να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και οι κατασκηνώσεις να αποπληρώνονται το συντομότερο δυνατόν και να μην δημιουργούνται αρνητικές καταστάσεις, που μπορεί να βάλουν «τέλος» στις «συνεργασίες» που πετύχαμε.

Πιστεύοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στη μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών και στην υποβοήθηση κάθε οικογένειας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *