Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Ντροπή και αίσχος στην κυβέρνηση και το κράτος που άφησαν αβοήθητη μια νέα γυναίκα
Untitled
Ντροπή και αίσχος στην κυβέρνηση και το κράτος που άφησαν αβοήθητη μια νέα γυναίκα
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                Αθήνα 4 – 4 -2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 73

Ντροπή και αίσχος στην κυβέρνηση και το κράτος που άφησαν αβοήθητη μια νέα γυναίκα

Ντροπή και αίσχος στην κυβέρνηση και το κράτος που άφησαν αβοήθητη μια νέα γυναίκα μάλιστα έξω από Αστυνομικό Τμήμα.

H οργή «πνίγει» τον λαό και τους εργαζόμενους.

Η φράση «το περιπολικό δεν είναι ταξί» δεν είναι η απάντηση απλά ενός αστυνομικού, αλλά είναι η απάντηση του κράτους σε μια κραυγή αγωνίας μιας νέας κοπέλας που ζήτησε βοήθεια.

Την ίδια ώρα που  δεν βρέθηκε ένα περιπολικό να προστατέψει την κοπέλα, κάθε βδομάδα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί, απέναντι σε ανθρώπους που διεκδικούν το δίκιο τους, σε εργαζόμενους, σε απεργούς, φοιτητές, μαθητές.

Μάλιστα, στην μεγάλη διαδήλωση στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα υπήρχαν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, εκεί που την προηγούμενη μέρα δεν υπήρχε ένα περιπολικό. Σήμερα στη συγκέντρωσή μας έξω από το “δικό μας “ κτήριο της Περιφέρειας η ηγεσία της Αστυνομίας είχε στείλει αστυνομικούς!!! Να φυλάξουν τι; Κι από ποιόν;

Δυστυχώς όμως αυτός είναι ο προσανατολισμός της αστυνομίας.

Ταυτόχρονα υπάρχουν μεγάλες κρατικές ευθύνες και ελλείψεις σε ξενώνες, συμβουλευτικά κέντρα και νομική στήριξη γυναικών που αντιμετωπίζουν οικογενειακή βία, κακοποίηση από παθογόνες, κακοποιητικές σχέσεις κ.ά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μόλις 10 συμβουλευτικά κέντρα σε 8 από τους 66 δήμους της Αττικής και μόλις 3 ξενώνες φιλοξενίας όπου απαιτούνται μήνες αναμονής για να μπει μια γυναίκα. Ακόμα, στην γραμμή «ΣΟΣ» οι μόλις 12 εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι!!!, που μάλιστα πριν λίγες μέρες προχώρησαν σε κινητοποιήσεις γιατί ήταν απλήρωτοι για 4 μήνες!!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, είναι χρέος μας να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική, να  δυναμώσουμε την συλλογική πάλη ενάντια στις γυναικοκτονίες και σε όλα όσα μας πληγώνουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *