Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κάλεσμα – δηλώσεις συμμετοχής στον Εργατικό – Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή
Untitled
Κάλεσμα - δηλώσεις συμμετοχής στον Εργατικό – Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                 Αθήνα  7- 4 -2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 74

 

Κάλεσμα – δηλώσεις συμμετοχής στον Εργατικό – Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή 

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 

Δηλώσεις  συμμετοχής και στις υποστηρικτικές διαδικασίες….

 

Την 1 Μάη 2024 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αντιστασιακών αγωνιστών στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τους Γερμανούς ναζί κατακτητές.

Η εκτέλεση των 200 κομμουνιστών που στην πλειοψηφία τους ήταν στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος φωτίζουν το δρόμο της πάλης που πρέπει να βαδίσει η τάξη μας, ενάντια στην εκμετάλλευση και τους πολέμους.

Τιμώντας την θυσία τους τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά με την υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν αγώνα δρόμου μνήμης, τιμής αλλά και συνέχισης της πάλης, με όνομα « ΓΙΑ ΤΟΥΣ 200 ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ » για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Η διαδρομή από το Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 έως το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έχει απόσταση 14 χιλιόμετρα και ακολουθεί τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές που κρατούνταν στη διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Στη διαδρομή από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή, οι μελλοθάνατοι πετούν στο δρόμο σημειώματα για τους δικούς τους ανθρώπους, τους αγαπημένους τους, τη μάνα τους, τα αδέρφια τους, τους συντρόφους τους, τους συναγωνιστές τους. Οι περαστικοί έκαναν τον ταχυδρόμο. Τα έπαιρναν και τα πήγαιναν εκεί που έπρεπε.

Το μήνυμα τους θα μεταφέρουμε ξανά σήμερα 80 χρόνια μετά κρατώντας ζωντανή τη θυσία τους οι συμμετέχοντες σε αυτό τον αγώνα δρόμου στα βήματα της ιστορίας.

Ο εργατικός – λαϊκός αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Απρίλη και ώρα 8:00 πμ με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και τερματισμό, στον τόπο εκτελέσεων, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

 

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Σωματείων της Αττικής από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και καλούμε τους εργαζόμενους:

  • Όσους θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα να καταθέσουν τις ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τους μέσω της ιστοσελίδας του ΕΚΑ www.eka.org.gr ή του συνδέσμου https://forms.gle/b47cghDT5x4Eq7rDA
  • Όσους θέλουν να βοηθήσουν στις διαδικασίες της διοργάνωσης, στηρίζοντας και υποστηριζόντας αναγκαίες διαδικασίες στη διαδρομή, για λίγες ώρες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σύντομα θα συγκεκριμενοποιηθεί το σημείο της διαδρομής και το χρονικό διάστημα υποστήριξης, που θα είμαστε), να συμπληρώσουν την συνημμένη φόρμα με τα στοιχεία τους και να την στείλουν στο email του Συλλόγου syllogos.patt@gmail.com μέχρι την Τρίτη 16-4-2024.

Συνημμένα και το σχεικό πρόγραμμα, η διαδρομή κλπ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *