Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
Untitled
ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 25 – 4 -2024

                                            Αρ. Πρωτ.: 89

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10:30

 

Σήμερα, 130 χρόνια από τον πρώτο μαζικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς το 1894 στην Αθήνα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντεργατική πολιτική των δημοσιονομικών περιορισμών, της κατάργησης του 8ωρου, της καθιέρωσης της 6ήμερης ή και 7ήμερης εργασίας, του 13ωρου την ημέρα, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας και άλλων κρίσιμων πλευρών της ζωής μας, όπως αυτά διαμορφώνονται από τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων. Σήμερα που η τεχνολογία μπορεί να μπει στην υπηρεσία των εργαζόμενων και να μειώσει δραστικά τον κόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε εργασία, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, για ζωή με δικαιώματα.

Σήμερα 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944 από τις κατοχικές δυνάμεις και τους ντόπιους συνεργάτες τους, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οργανωμένης αντεπίθεσης για κάθε πλευρά της ζωής μας, ενάντια σε κάθε λογική που βάζει «τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας». 

Οι Πρωτομαγιές έχουν χαράξει μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα των αφεντικών, του κράτους τους και στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία! Είναι απεργία! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα. Δεν θα στείλουμε κανένα φαντάρο να γίνει κρέας στα συμφέροντα των εφοπλιστών και  των βιομηχάνων, του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμιά βοήθεια στους φονιάδες των λαών. 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, που αγκαλιάστηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είχαν τεράστια επιτυχία, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να τις υπομονεύσουν, έδωσαν το μήνυμα ότι απεργούμε για εμάς, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε το πραγματικό εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.  

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Αποζημιώσεις και επιδόματα, σύμφωνα με τα αιτήματά μας.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
  • Προσλήψειjς μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Να σταματήσουν οι αναθέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών.
  • Να επιστρέψουν άμεσα στην Περιφέρεια οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στο ΝΠΙΔ Λαϊκών Αγορών Αττικής.
  • Να μην προχωρήσει η εκχώρηση σε Ανώνυμη Εταιρεία η διαχείριση των υδάτων σε Θεσσαλία και αλλού, η εμπορευματοποίηση του νερού, η αναγκαστική μεταφορά των συναδέλφων μας σε αυτή, με την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Καμία εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Η προσυγκέντρωσή μας με τα άλλα Σωματεία του δημόσιου τομέα θα είναι στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 9:30πμ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *