Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟ
Untitled
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΥΓΕΡΙΝΟ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα   5- 3 -2024

                                        Αρ. Πρωτ.: 45

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

 

Στις 4-3-2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον  Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Αθανάσιο Αυγερινό στα γραφεία του ΣΥΠΑ και τέθηκαν από πλευράς του Δ.Σ. όλα τα καίρια ζητήματα αρμοδιότητας του, τα οποία απασχολούν καθημερινά τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες μας, ως εξής:

 • Για τη στέγαση των υπηρεσιών μας, το οποίο παραμένει σημαντικό πρόβλημα για ένα μεγάλο μέρος των υπαλλήλων, καθώς είτε βρίσκονται «ο ένας πάνω στον άλλο» όπως για παράδειγμα οι υπηρεσίες που στεγάζονται στον 3ο όροφο του κτιρίου Συγγρού 80-88 και αλλού, είτε βρίσκονται σε ακατάλληλα κτίρια και διάσπαρτα, όπως της Ανατολικής Αττικής (Λύρα), του Αιγάλεω ή της Δυτικής Αττικής. Ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας σχεδιασμός με προοπτική ανάπτυξης του προσωπικού και ειδικά σε Ανατολική και Δυτική Αττική, όπου υπάρχουν αδόμητα οικόπεδα, να χτίσει η Περιφέρεια δικά της κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές. Υπήρξε η ενημέρωση στο Δ.Σ. ότι στα σχέδια της Περιφερειακής Αρχής είναι η ανέγερση κτιρίου στο Χολαργό στο χώρο ιδιοκτησίας της Περιφέρειας, όπου εκεί θα στεγαστούν υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα.
 • Για την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στους χώρους εργασίας μας, όπου υπάρχουν υπηρεσίες που εδώ και μέρες δεν έχουν καθόλου, καθώς ως τώρα το ζήτημα της καθαριότητας δεν έχει αντιμετωπιστεί από όλες τις Περιφερειακές Αρχές, ως μόνιμη και σταθερή ανάγκη. Από την μια, η Διοίκηση δε ζητάει προσλήψεις καθαριστών, ενώ από την άλλη οι συμβάσεις με εργολάβους και ΙΔΟΧ εργαζόμενους κάθε τόσο λήγουν και μένει κενό.
 • Για την ανάγκη ύπαρξης πάρκινγκ ή θέσεων στάθμευσης γύρω από το Συγγρού 80-88, όπως και σε άλλα κτίρια της Περιφέρειας, καθώς η έλλειψη προκαλεί μια ακόμα ταλαιπωρία για δεκάδες συναδέλφους.
 • Για τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων, για τα οποία υπήρξε η δέσμευση και από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη, ότι θα συνεχιστεί η συμμετοχή στα συνεργεία από εκεί που σταμάτησε η σειρά της κλήρωσης στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, χωρίς να ξαναμπούν όσοι πήραν μέρος στις προηγούμενες (εκτός βέβαια των exofitsio).
 • Για τη μισθολογική εξομοίωση των υπαλλήλων των Περιφερειών με τους υπαλλήλους των Υπουργείων, υπήρξε η συμφωνία του Αντιπεριφερειάρχη, ότι αυτή θα έπρεπε να στηριχτεί και από τους Περιφερειάρχες.
 • Για τη στάση της Διοίκησης απέναντι στην παραμονή των συμβασιούχων συναδέλφων στις Υπηρεσίες μας.
 • Για το αίτημα να επιστρέψουν στην Περιφέρεια Αττικής οι συνάδελφοι που αποσπάστηκαν υποχρεωτικά στο Φορέα Λαϊκών Αγορών, στο τέλος του 2024, όπου λήγουν τα δυο έτη της απόσπασης.
 • Για την επιλογή Γενικών Διευθυντών, Δ/ντών και Προϊσταμένων στην Περιφέρεια Αττικής, όπου έχουν παρέλθει πάνω από 15 χρόνια από όταν έπρεπε να προκηρυχτούν οι θέσεις αυτές και δημιουργείται μια πολύ άσχημη κατάσταση στις υπηρεσίες λόγω της πρακτικής των αυθαίρετων αναθέσεων. Τονίστηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών καθώς και ότι δε θα έπρεπε να μοριοδοτείται ο χρόνος στη θέση προϊσταμένου με ανάθεση κατά τις κρίσεις. Ενημερώθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης για τις ενέργειες της ΟΣΥΑΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα.
 • Ενημερωθήκαμε ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία από επιτελείο για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.
 • Για το πρόβλημα της μη πρόσληψης προσωπικού με το υφιστάμενο πλαίσιο των περιορισμών, καθώς και την μη πρόσληψη ΥΕ και ΔΕ.
 • Για την ανάγκη συγκρότησης ιατρείου στο κτίριο της Συγγρού 80-88 και στα άλλα μεγάλα κτήρια της Περιφέρειας, με μόνιμο γιατρό και νοσηλευτή.
 • Για την ετοιμασία ασκήσεων Πυρασφάλειας, την αγορά απινιδωτή και εκπαίδευσης προσωπικού σε αυτόν, καθώς και σεμινάρια από το ΕΚΑΒ Πρώτων Βοηθειών.

Γενικά η συζήτηση έγινε σε κλίμα αποδοχής του δίκαιου των αιτημάτων μας, και ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφερθούν τα αιτήματα παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *