Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ – Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Untitled
ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ - Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  18- 3 -2024

                                        Αρ. Πρωτ.: 54

 

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ – Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα του λαού για σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Με τα απογευματινά  επί πληρωμή χειρουργεία προχώρησε στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο που τα δημόσια νοσοκομεία είναι «στο κόκκινο των ελλείψεων».

Το 30% των χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές, αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές καταρρέουν από τις σερί βάρδιες, γιατροί “τρέχουν” από νοσοκομείο σε νοσοκομείο,  πάνω από 6.500 είναι τα οργανικά κενά στους γιατρούς και πάνω από 20.000 στους νοσηλευτές, κι αυτά με τα ανεπαρκή και απαρχαιωμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων.

Με τα εκκρεμή χειρουργεία να ξεπερνούν τις 100.000 και με τους ασθενείς να ξεροσταλιάζουν στη λίστα της ντροπής για χρόνια, ως «λύση» πλασάρεται η πληρωμή από τους ασθενείς αντί οι μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, το άνοιγμα των 11 νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια, οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών κ.α.

Είναι ντροπή!!!

Πιστεύει κανείς ότι με τις χυδαίες φιέστες που στήνει με τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας μπορεί να κρυφτούν οι αιτίες της λίστας της ντροπής;

Είναι ντροπή να μας παρουσιάζει το επί πληρωμή χειρουργείο σαν “δικαίωμα” και “επιλογή”…

Είναι ντροπή η κυβέρνηση να καλεί τους υγειονομικούς αν θέλουν να αυξήσουν το εισόδημά τους να κοιτούν τους ασθενείς στην τσέπη!!!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς που στέκονται απέναντι στην αντιμετώπιση του ασθενή ως πελάτη και της Υγείας ως εμπόρευμα.

Ποιος έχει τσίπα για να ντρέπεται;

Χρόνια τώρα βάζουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη, πληρώνουμε φόρους, άμεσους και έμμεσους, ασφαλιστικές εισφορές, εισφορές για την υγεία, συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις, χαράτσια  παλιά και νέα (από 1-4-2024 ένα επιπλέον χαράτσι 1-3 ευρώ σε κάθε εξέταση σε ιδιωτικά εργαστήρια) και παρόλα αυτά μας στερούν το δικαίωμα σε δημόσιες, δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας, αντίστοιχες με την αλματώδη εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιούν τις ανάγκες μας για να δυναμώνουν οι μπίζνες και να αβγαταίνουν τα κέρδη των κλινικαρχών και των διάφορων εμπόρων της υγείας.

Δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζονται συνεχώς οι δημόσιες δομές υγείας για να δημιουργείται χώρος δράσης και κερδοφορίας των ιδιωτικών δομών υγείας.

Γιατί αυτό κάνουν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν πολιτική χτυπήματος του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πως αλλιώς θα στήριζαν τα κέρδη των εμπόρων της υγείας; Πως αλλιώς θα τους εξασφάλιζαν την κερδοφορία τους;

Μόνο με τέτοιες πολιτικές επιλογές εμείς πληρώνουμε – πληρώνουμε – πληρώνουμε και οι κυβερνώντες σαν γνήσιο πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματιών διοχετεύουν τα χρήματά μας όχι στις ανάγκες μας, αλλά σαν ντίλερς στις επιδοτήσεις τους, στους εξοπλισμούς κλπ.

Δεν δεχόμαστε να βάζουν τιμοκατάλογο στην υγεία και τη ζωή.

Δωρεάν υγεία για όλους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *