Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 28-3-2024
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 28-3-2024
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                 Αθήνα 28 -3-2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 65

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 28-3-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 21 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Καζάκο Βαγγέλη, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Σωτηρία Κορκίδου, Φίλιππο Φιλιάδη, Παναγιώτη Ντόντο, Στεβή Ειρήνη, Κοντούδη Κυριάκο, Δεγαίτη Βίκυ, Πολυζώη Ευαγγελία, Γυπαράκη Γιώργο, Ζερβάκη Χρήστο, Σούλτο Γιάννη, Πνακά Χάρη, Στασινοπούλου Ιωάννα και Ζαγορήσιο Χάρη και από τις Τοπικές Διοικούσες τον Ζητούδη Στέλιο.

Σημειώνεται, ότι τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης «Αναγέννηση» Δεγαίτη, Γυπαράκης και Ζερβάκης αποχώρησαν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας της Προέδρου (10.20πμ), αφού πρώτα προσπάθησαν να επιβάλουν με διακοπές και εντάσεις τις διαδικασίες που ήθελαν.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Πρόεδρο εισηγητικά για τις γενικότερες εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και που το Δ.Σ. μετά από την συζήτηση που ακολούθησε κατέληξε, ήταν τα εξής:

 

 1. Αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στην Απεργιακή κινητοποίηση Σωματείων και Ομοσπονδιών σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στις 17 Απριλίου 2024, κλιμακώνοντας την επιτυχημένη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων που δόθηκε στις 28-2-2024. Αποτελεί κλιμάκωση στην ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους, στους μισθούς τους, στις υπηρεσίες υγείας, στην ακρίβεια, στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές συγκρούσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών. Η απόφαση του Συλλόγου μας, όπως και δεκάδων άλλων συνδικαλιστικών φορέων του Δημοσίου, θέλουμε να συμπαρασύρει την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει στις 17/4 απεργία ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.
 2. Την Πέμπτη 4-4-2024 να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Αρχή στο κτίριο Συγγρού 15-17 στις 12.30, αξιοποιώντας οι συνάδελφοι τις 4 ώρες άδειας που δικαιούνται από τη ΕΣΣΕ της ΟΣΥΑΠΕ, προσαρμοσμένο στην απόσταση του καθένα. Αξιοποιούμε κάθε τρόπο για να είναι η συμμετοχή όλων των συναδέλφων όσο γίνεται πιο μεγάλη ώστε να ενισχύουμε το σωματείο μας και να έχουμε αξιώσεις από τον αγώνα μας. Δεν μπορεί να διεκδικηθεί κανένα από τα αιτήματα μας, χωρίς συμμετοχή! Οι Περιφερειάρχες πρέπει να δώσουν λόγο για τα αιτήματα μας που μένουν ανικανοποίητα.
 3. Να απαιτήσουμε από την Περιφερειακή Αρχή να δώσει λύση ΑΜΕΣΑ στην αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, καθώς επίσης και στην καθαριότητα όλων των κτιρίων της Περιφέρειας.
 4. Για την αποθράσυνση από καιρό των ιδιωτών εργολάβων, που έχουν φτάσει στο σημείο να μηνύουν συναδέλφους στις Τεχνικές υπηρεσίες επειδή κάνουν τη δουλειά τους…
 5. Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις Δ/νσεις Μεταφορών, λόγω του διάτρητου θεσμικού πλαισίου και των διάτρητων διαδικασιών. Με αφορμή την πρόσφατη αναστολή καθηκόντων υπαλλήλων Δ/νσεων Μεταφορών και χωρίς να έχουμε επίσημη ενημέρωση, το ΔΣ σημείωσε ότι “δεν δικάζει” και δεν “τσουβαλιάζει” συναδέλφους. Υποχρέωση μας όμως είναι να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα που επικρατούν και για το λόγο θα προχωρήσουμε άμεσα στην υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για να καλυφθούν αυτές οι «τρύπες» και να σταματήσουν «να καίγονται τα χλωρά μαζί με τα ξερά». Προτάσεις που θα έπρεπε να έχουν φροντίσει τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών να προβάλλουν προς κάθε κατεύθυνση, απαιτώντας μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα, Συλλόγου και Ομοσπονδίας να υλοποιηθούν από κυβέρνηση, υπουργεία και Περιφερειακές Αρχές.
 6. Παραδόθηκε το υγειονομικό υλικό που συγκέντρωσε και ο Σύλλογος μας μέσω της ΟΣΥΑΠΕ για τον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που συνεχίζεται η σφαγή του και η λιμοκτονία 6 μήνες μετά. Είναι συγκλονιστικό ότι σύμφωνα με τον Φιλίπ Λαζαρινί επικεφαλή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ο αριθμός των παιδιών που φέρονται να σκοτώθηκαν μόλις σε τέσσερις μήνες στη Γάζα είναι πιο μεγάλος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τέσσερα χρόνια σε όλες τις συγκρούσεις ανά τον κόσμο!!! Η 30η Μάρτη κηρύχτηκε από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης και ο Σύλλογος μας θα αναλάβει πρωτοβουλία να δείξει και πάλι την αλληλεγγύη του.
 7. Για τις εξελίξεις σχετικά με την απεργία – αποχή των συναδέλφων από την Αξιολόγηση- Στοχοθεσία του ν.4940/22, στην οποία η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Η απεργία της ΟΣΥΑΠΕ είναι σε ισχύ και καλούμε τους συναδέλφους να κρατήσουν αταλάντευτη τη στάση τους και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς του Υπουργείου.
 8. Στήριξη στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία, τα χαράτσια και γενικότερα την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας.
 9. Για τις επόμενες ξεναγήσεις του Συλλόγου στις 14-4-2024 «Πουλμανάδα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας» και στις 19-5-2024 στη Γλυπτοθήκη.
 10. Για τις πολιτιστικές Δράσεις της ΟΣΥΑΠΕ με εισηγητές-συντονιστές τους συναδέλφους μας εικαστικούς καλών τεχνών, Κωνσταντίνο Κωστούρο και Κωνσταντίνα Καραχάλιου.
 11. Για τις κατασκηνώσεις έχει βγει η ΚΥΑ για το ύψος του ημερήσιου τροφείου και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ενέργειες.
 12. Δόθηκε αναλυτική εικόνα για τα οικονομικά του Συλλόγου και εγκρίθηκαν οι δαπάνες.
 13. Εγκρίθηκαν 13 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΠΑ ( 1 μόνιμος και 12 συμβασιούχοι).
 14. Τέλος το Δ.Σ. καταδίκασε την στάση της παράταξης «Αναγέννηση», των οποίων τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. αποχώρησαν αναίτια κατά τη διάρκεια της εισήγησης της Προέδρου, καθώς η επικεφαλής της είχε την απαίτηση να διακόπτει τη διαδικασία της εισήγησης και να μην περιμένει την σειρά της, ώστε στην τοποθέτηση της να διατυπώσει την όποια διαφορετική της προσέγγιση για τα ζητήματα που αφορούν τις Δ/νσεις Μεταφορών. Η προσχηματική αυτή στάση που συμβαίνει για πολλοστή φορά, δεν ήταν στάση διαμαρτυρίας, αλλά προσπάθεια απαξίωσης του οργάνου, ενώ υπήρξαν αρκετές συνεδριάσεις του Δ.Σ. που δε συμμετείχαν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του εκλεγμένου με την παράταξη τους Πέππα Θωμά που συμμετείχε μόνο σε 5 από τις 22 συνεδριάσεις του ΔΣ, που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Η στάση τους αυτή δεν τιμά το συνδικαλιστικό όργανο που ανήκουν, αλλά ούτε και τους συναδέλφους που τους εξέλεξαν.

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα από τα παραπάνω ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *