Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 1-3-2024
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 1-3-2024
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  3-3-2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 42

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 1-3-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 22 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Καζάκο Βαγγέλη, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Σωτηρία Κορκίδου, Φίλιππο Φιλιάδη, Παναγιώτη Ντόντο, Δεγαίτη Βίκυ, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Γυπαράκη Γιώργο, Ζερβάκη Χρήστο, Σούλτο Γιάννη, Πασβαντίδη Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Πνακά Χάρη, Στασινοπούλου Ιωάννα και Ζαγορήσιο Χάρη και και από τις Τοπικές Διοικούσες τον Ζητούδη Στέλιο.

Τα θέματα που τέθηκαν από την Πρόεδρο εισηγητικά για τις γενικότερες εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και που το Δ.Σ. μετά από την συζήτηση, που ακολούθησε κατέληξε ήταν τα εξής:

 

 1. Για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών που πραγματοποιήθηκε στις 28/2 με τη συμμετοχή και του συλλόγου μας.  Η απεργία ανέδειξε ότι όλα αυτά που λείπουν στους εργαζόμενους και που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, όπως συνέβη και με το έγκλημα των Τεμπών, τα συνδέει όλα το κυνήγι για την αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Αποτελεί παρακαταθήκη για την κλιμάκωση του αγώνα μας, μπροστά και στη μάχη για την απεργία στις 17/4 (αναμένεται η προκήρυξη και από την ΑΔΕΔΥ, εκτός από την ΓΣΕΕ που την έχει προκηρύξει) και στις 1 Μάη.
 2. Εκτίμησε ότι η συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση στις 8/2 και στη στάση εργασίας στις 15/2 του Συλλόγου μας στην Περιφερειακή Αρχή, στη βάση των Αποφάσεων της Ομοσπονδίας μας, θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη, ώστε να ενισχύουμε το σωματείο μας και να έχουμε αξιώσεις από τον αγώνα μας. Παρόλα αυτά εκτιμήθηκε ότι οι περιοδείες που κάναμε για την προετοιμασία τους, ζύμωσαν στους συναδέλφους το διεκδικητικό πλαίσιο, προετοίμασαν για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ανέδειξαν ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς τη συμμετοχή του καθενός μας και έδωσαν ώθηση σε μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία στις 28/2.
 3. Για τον αποφασιστικό αγώνα 8 εβδομάδων φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων ενάντια στο ν/σ της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, το οποίο έχει εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και ψηφίζεται στην ολομέλεια στις 8/3, ημέρα πανελλαδικού, πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου και πιθανής απεργιακής κινητοποίησης.
 4. Δύο χρόνια μετά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη στο έδαφος της Ουκρανίας και περίπου 5 μήνες τώρα που συνεχίζεται η σφαγή των Παλαιστινίων από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, καταρρέουν περίτρανα τα επιχειρήματα, ότι γίνονται για να «εκριζώσουν» τους φασίστες ή τους τρομοκράτες. Τη στιγμή που βάζουν τους λαούς να σκοτώνονται, τα κράτη-τρομοκράτες κάνουν «μπίζνες» δισεκατομμυρίων μεταξύ τους, αποδεικνύοντας ότι τα βρίσκουν μια χαρά, όταν πρόκειται να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων και ότι οι πολεμικές συγκρούσεις πατάνε πάνω στον ανταγωνισμό τους για μεγαλύτερο κομμάτι στη μοιρασιά.
 5. Για τον παγκόσμιο αποτροπιασμό που προκάλεσε η σφαγή πάνω από 100 Παλαιστινίων και εκατοντάδων τραυματιών από τον Ισραηλινό στρατό τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, την ώρα που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ έχουν φτάσει σε επίπεδο λιμοκτονίας. Αποτελεί επίσης πρόκληση η συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας «ΥΔΡΑ», και μάλιστα σε ρόλο επικεφαλής της ΝΑΤΟικής αποστολής, στις πολεμικές συγκρούσεις για την ενίσχυση της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού. Αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ, πέρα από το φαρμακευτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τους συναδέλφους, να δοθεί από το ταμείο του Συλλόγου 500 ευρώ, για την αγορά επιπλέον φαρμακευτικού υλικού, ως μικρή συμβολή στην ανακούφιση του δράματος του πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης.
 6. Η συμμετοχή στην απεργία- αποχή από την Αξιολόγηση- Στοχοθεσία είναι μεγαλύτερη από προηγούμενες χρονιές, καθώς έχει πλέον συγκεντρωθεί πείρα στους συναδέλφους, ότι αυτή δε γίνεται με σκοπό τη βελτίωση των Υπηρεσιών μας, αλλά ασκείται ως μοχλός συναίνεσης, καταναγκασμού και κατηγοριοποίησης των συναδέλφων. Για παράδειγμα δεν μπορεί να μπαίνει στόχος από την Διοίκηση αύξηση κατά 10% των ελέγχων, χωρίς να έχουν ενισχυθεί με μέσα και προσωπικό οι υπηρεσίες. Διευκρινίστηκε ακόμα μια φορά, ότι οι συνάδελφοι, είτε έκαναν πέρυσι αποχή είτε δεν έκαναν, είναι απόλυτα καλυμμένοι να κάνουν αυτόν τον χρόνο, καθώς η απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ είναι σε ισχύ.
 7. Ενημέρωση για τη συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. με τον Αντιπεριφερειάρχη Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού Αθανάσιο Αυγερινό τη Δευτέρα 4/3 στην έδρα του ΣΥΠΑ και για τη συνάντηση που θα ακολουθήσει στις 7/3 του Δ.Σ. με τον Περιφερειάρχη.
 8. Για την ομόφωνη στήριξη της συναδέλφισσας Πολυζώη Εύης, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας, η οποία καλείται να καταθέσει ανομωτί, μετά από μήνυση/έγκληση για το ζήτημα της αδειοδότησης του γηπέδου της ΑΕΚ. Απαιτούμε να καλυφθεί οικονομικά και ηθικά από της Περιφέρεια Αττικής καθώς αφορά εκτέλεση αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
 9. Ενημέρωση, κατόπιν επικοινωνίας της προέδρου με την Δ/νση Μισθοδοσίας, ότι οι παρακρατηθείσες αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές των μηχανικών, θα τους επιστραφούν σε τρεις δόσεις, με πρώτη την 27/3.
 10. Για την ασφυκτική κατάσταση που έχουν περιέλθει για μια ακόμα φορά σε ολόκληρες υπηρεσίες από την παντελή έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, όπως στο κτίριο της Συγγρού αρ.80-88. Να επιλυθεί ΑΜΕΣΑ το ζήτημα και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των υπηρεσιών μας.
 11. Για την πραγματοποίηση το επόμενο διάστημα 2 συσκέψεων του Δ.Σ. με συναδέλφους, μία με τους οδηγούς και μία με τους συναδέλφους των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας, για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων τους και την επικαιροποίηση του πλαισίου αιτημάτων.
 12. Αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος αλληλεγγύης στον γραμματέα του CGT Γαλλίας (Εργατικό Κέντρο Nord) Jean-Paul   Delescaut   ο οποίος συνελήφθη, με τις κατηγορίες για   “εξύμνηση   της   τρομοκρατίας”   και   “υποκίνηση   φυλετικού μίσους”, επειδή τοποθετήθηκε ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.
 13. Για την ξενάγηση, που έχει προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας με θέμα την Ημέρα της Γυναίκας.
 14. Εγκρίθηκαν 8 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο.

     Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *