Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Untitled
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  27- 3 -2024

                                        Αρ. Πρωτ.: 61

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ, 5 Μ.Μ., ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΙΣ 4 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών, εκατοντάδες απολύσεις προχωρούν στη ΛΑΡΚΟ, στη ΓΙΟΥΛΑ, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και αλλού. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ προτείνει ευρωομόλογο για να πολλαπλασιάσει τις ΕυρωΝΑΤΟϊκές δαπάνες του πολέμου και σε συμφωνία με τα άλλα αστικά κόμματα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τον λογαριασμό στο λαό.

Στη ΛΑΡΚΟ παραβιάζουν ακόμα και τους ίδιους τους νόμους που ψήφισαν, που αναφέρουν ρητά ότι η μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους, μέσα στην επιχείρηση και όχι απολυμένους, σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ. Δίνουν προίκα στους “επενδυτές”  ορυκτό πλούτο αξίας μεγαλύτερης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ για μόλις 6 εκ. ευρώ αντίτιμο.

Άλλωστε το έργο το έχουμε δει δεκάδες φορές στις Περιφέρειες και σε όλους τους φορείς του δημοσίου. Πρώτα απαξιώνουν τις υπηρεσίες, με την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, αφήνουν τα μηχανήματα να σκουριάζουν και στη συνέχεια ως δια μαγείας εμφανίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι να «σώσουν την κατάσταση», με το αζημίωτο φυσικά. Αντίστοιχα, στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, αντί να την εκσυγχρονίσουν, να την αναπτύξουν και να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, την κλείνουν και ας είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κατάλογος της άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους είναι μεγάλος. Λεφτά για διάφορους καρχαρίες έχουν, χρήμα για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων όπως για εργολάβους και εταιρίες είχαν και έχουν, ενώ για όλους εμάς υπάρχει η δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνας όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής και την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας.

Παίρνουμε τη σκυτάλη, από τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, οργανώνουμε την απεργία στις 17 Απρίλη, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων στη Λάρκο, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 5 μ.μ., στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση υποδοχής στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *