Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Όλοι στην 24ωρη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Untitled
Όλοι στην 24ωρη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                   Αθήνα  24 – 2 -2024

                                           Αρ. Πρωτ.: 35

 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ – ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΜΕΣΑ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΥΓΕΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ

Όλοι στην 24ωρη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Προσυγκέντρωση 9.30 στην Πλατεία Κάνιγγος

Συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια

Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων.

«Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»

Απαιτούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι την κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016 -17, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλες οι υπηρεσίες μας, να εξοπλιστούν με όλα τα αναγκαία μέσα και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

EINAI ΩPA NA ΔEIΞOYME TH ΔYNAMH MAΣ.

MΠOPOYME MAZIKA, ΣYΛΛOΓIKA AΓΩNIΣTIKA

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την συνέχιση των περικοπών στους μισθούς μας και την ακρίβεια, αλλά και με τις απαράδεκτες διακρίσεις στη χορήγηση αποζημιώσεων, ακόμα και για ίδιες εργασίες με άλλους φορείς του δημοσίου.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας συνεχώς οξύνεται κι έχει ξεπεράσει το 50% των οργανικών θέσεων, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι ελάχιστες. Η οικονομική δε κατάσταση των υπαλλήλων και η αντιμετώπισή τους ως β’ κατηγορίας, σε συνδυασμό με την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα οδηγεί σε άρνηση μεγάλου ποσοστού διοριστέων αποδοχής της θέσης τους. Η εντατικοποίηση οξύνεται και τα λεγόμενα «παράλληλα καθήκοντα» πολλαπλασιάζονται.

Ταυτόχρονα αυτή η τραγική υποστελέχωση αξιοποιείται για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν βασικές λειτουργίες».

Η ακρίβεια δυναμώνει και η εμπορευματοποίηση σε υγεία και παιδεία μεγαλώνει. Το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη, σε τρόφιμα, ρεύμα, σε λογαριασμούς και έξοδα που τρέχουν. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων μόνο τα δυο τελευταία χρόνια μειώθηκε κατά 15%.

Την ίδια στιγμή που παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά, οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι επιχειρηματικοί όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών. 

Σκέψου…
Η κυβέρνηση κάθε μέρα, που περνάει και δεν κινητοποιείσαι το «μεταφράζει» σαν αποδοχή της αντεργατικής της πολιτικής. Με αυτή την πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχεις χάσει εδώ και 11 χρόνια, από τότε που μας αφαιρέθηκαν συνολικά οι 13ος και 14ος μισθοί, και μόνο από αυτή την περικοπή 11 (χρόνια) X 2 (μισθούς) = 22 μισθούς, δηλ. 484 μεροκάματα (22X 22).
Σκέψου…
Όσο δεν συμβάλλεις στην επιστροφή των «δώρων», «θυσιάζεις» επιπλέον μεροκάματα.
Σκέψου… Ποια είναι μεγαλύτερη «θυσία»;
Αυτή που έχεις κάνει, με την «απραξία» και την «αποδοχή» όσων λένε η κυβέρνηση και τα  «παπαγαλάκια» της, ότι τίποτε δεν γίνεται, ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι είναι μονόδρομος η αντεργατική πολιτική που από τη μια κόβει τους μισθούς και τα δικαιώματα των πολλών κι απ’ την άλλη είναι απλόχερη όταν στηρίζει τα κέρδη των λίγων ή όταν θα συμβάλλεις με την συμμετοχή σου στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση που μπορεί να βάλει φρένο και να ανατρέψει όλα όσα μας πληγώνουν.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε τον διεκδικητικό μας αγώνα, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας για:

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας». Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει». Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Κατάργηση της αντιδραστικής «αξιολόγησης».
 • Εξομοίωση αποζημιώσεων και επιδομάτων με τις ελεγκτικές υπηρεσίες φορέων του δημόσιου τομέα. Χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος σε όλες τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υποστηρικτικές δομές των περιφερειών.
 • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία. Χορήγηση πάγιων οδοιπορικών για τις εντός έδρας κινήσεις.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων επιστημονικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.
 • Εφαρμογή της νομικής κάλυψης σε όλους τους υπαλλήλους, που διώκονται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, με προπληρωμή δικηγόρου επιλογής τους.
 • Άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης – με αντικειμενικά κριτήρια & διαδικασίες. Συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
 • Επέκταση της ρύθμισης για την κάλυψη των κατασκηνωτικών εξόδων και στην κάλυψη των αναγκών σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για όλα τα παιδιά των συναδέλφων.
 • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Να καταργηθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί και οι Ανώνυμες Εταιρείες.

Να επιστρέψουν άμεσα στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα οι αποσπασμένοι υπάλληλοι στα ΝΠΙΔ Λαϊκών Αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

 • Μέτρα για εξασφάλιση Δημόσιων, δωρεάν και σύγχρονων παροχών σε υγεία και παιδεία.   

    Όχι στην εμπορευματοποίηση. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Όλοι στη συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια

μαζί με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Προσυγκέντρωση 9.30 στην Πλατεία Κάνιγγος

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *