Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Δελτίο Τύπου για την πρώτη συνάντηση προεδρείου Δ.Σ. Συλλόγου και Περιφερειάρχη
Untitled
Δελτίο Τύπου για την πρώτη συνάντηση προεδρείου Δ.Σ. Συλλόγου και Περιφερειάρχη
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 4 – 1 -2024

                                       Αρ. Πρωτ.: 5

Δελτίο Τύπου για την πρώτη συνάντηση προεδρείου Δ.Σ. Συλλόγου και Περιφερειάρχη

Μια πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του προεδρείου του Διοικητικού μας Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε με τον νέο Περιφερειάρχη κ. Νίκο Χαρδαλιά, σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος του Δ.Σ., μαζί με την γραμματέα, τον α΄αντιπρόεδρο Β. Καζάκο, την ταμία Α. Μαντζιώκα και τον αναπληρωτή ταμία Κ. Κοντούδη παρέδωσαν στον Περιφερειάρχη το συνημμένο υπόμνημα με το διεκδικητικό μας πλαίσιο, όπως αυτό έχει αποφασιστεί από τις μέχρι τώρα Γενικές μας Συνελεύσεις.

Κατά την συνάντηση που έγινε σε κλίμα ειλικρινούς διαλόγου, χωρίς να κρύβουμε διαφορετικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις, παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα τα αιτήματα οικονομικά και θεσμικά που συνδέονται με τις επιλογές που θα ακολουθήσει η Περιφερειακή Αρχή ως προς την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών και τις εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων, αλλά και όσα αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις, για τις οποίες πρέπει να ασκηθεί η ανάλογη πίεση.

Συζητήθηκαν πιο διεξοδικά τα ζητήματα της στέγασης υπηρεσιών, της νομικής κάλυψης των υπαλλήλων, της επιτήρησης του οδικού δικτύου και της ευθύνης των μηχανικών, της «θωράκισης» των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Μεταφορών, των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και η στάση απέναντι στους συμβασιούχους, της επιλογής για τις θέσεις ευθύνης, της συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων, της διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας, της χορήγησης των ΜΑΠ και της ολοκλήρωσης της αποτίμησης σε χρήμα.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα μελετήσει τα αιτήματά μας, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει τη θέση του γι αυτά και ζήτησε για ορισμένα να καταθέσουμε πρόσθετα αναλυτικά στοιχεία.

Από την πρώτη αυτή συζήτηση προέκυψε ήδη, ότι για το ζήτημα της συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων για τις ευρωεκλογές, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της κλήρωσης, συνεχίζοντας την σειρά από εκεί που σταμάτησε στις πρόσφατες εκλογές.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο πριν το τέλος Ιανουαρίου καθώς και ότι θα υπάρχει συνεχής «ανοιχτή» γραμμή με το προεδρείο του Δ.Σ. για κάθε ζήτημα που θα προκύπτει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *