Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 11-1-2024
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΥΠΑ 11-1-2024
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  14-1-2024

                                         Αρ. Πρωτ.: 12

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 11-1-2024 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 20 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Στεβή Ειρήνη, Σωτηρία Κορκίδου, Φίλιππο Φιλιάδη, Παναγιώτη Ντόντο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Στασινοπούλου Ιωάννα, Πνακά Χάρη, Ζαγορήσιο Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και από τις Τοπικές Διοικούσες τον Ζητούδη Στέλιο, συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλες οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες εξαιτίας της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, της επιβάρυνσης που επιφέρει η ιδιωτικοποιημένη υγεία και εκπαίδευση και των χαμηλών μισθών, καταγγέλλοντας την κοροϊδία της αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Το συνδικαλιστικό κίνημα βάζει μπροστά το καθήκον της διεκδίκησης, προετοιμάζοντας κινητοποίηση ΑΠΕΡΓΙΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς το τέλος του Φλεβάρη. Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση για κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για τις 28/2, ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Την ξεχωριστή απάντηση που πρέπει να δώσουν επιπλέον οι υπάλληλοι των Περιφερειών, διεκδικώντας το σύνολο του πλαισίου πάλης, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ), σύμφωνα με τις αποφάσεις και του Συνεδρίου της,  με απεργιακή κινητοποίηση των περιφερειακών υπαλλήλων το επόμενο διάστημα.

  1. Καταδικάστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, η οποία θα έχει ως συνέπεια τους ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς που θα επιβληθούν στο να καταφέρει να σπουδάσει η λαϊκή οικογένεια τα παιδιά της, την παραπέρα υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία, στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα ΚΤΕΟ και αλλού.
  2. Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα όσα μεταφέρονται σε σχέση με την εμπλοκή του Συλλόγου στην μη καταβολή σε όλους του δικαιούχους ΜΑΠ, του ποσού που προέκυψε από την αποτίμηση του γάλακτος για τα προηγούμενα έτη. Ο Σύλλογος κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια καθώς και μια μεγάλη πίεση που είχε σαν αποτέλεσμα να αποτιμηθεί το γάλα στον μεγαλύτερο αριθμό των δικαιούχων, διαδικασία που «άνοιξε το δρόμο» για όλους τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στις υπόλοιπες Περιφέρειες. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε το επόμενο διάστημα να καταβληθούν όλα τα ποσά σε όλους τους δικαιούχους, που από λάθος ή παρερμηνεία δεν δόθηκαν καθώς και τα υπόλοιπα ποσά στους δικαιούχους.
  3. Έγινε ενημέρωση αναλυτική για τη συνάντηση του Προεδρείου του Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά στη βάση του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε σχετικά.
  4. Αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας σε εκπομπή του ΠΑΜΕ- WEB RADIO, ώστε να συμβάλλουμε με την ανάδειξη της πείρας του Σωματείου μας σε μορφές, ζητήματα αγώνα, διεκδικήσεων.
  5. Έγινε ενημέρωση για την απόφαση του ΣτΕ υπέρ του συναδέλφου Γιώργου Μπίσια, ο οποίος είχε προσφύγει κατά της απόφασης επιλογής Γενικού Δ/ντή στην Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, καθώς και για την απόφαση του ΣτΕ κατά του ΣΥΠΑ που είχε προσφύγει ενάντια στη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με την οποία επιβλήθηκε στο ΣΥΠΑ η πληρωμή των δικαστικών εξόδων.
  6. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο Σύλλογος στη διοργάνωση πολλών και θεματικών ξεναγήσεων στην Αθήνα και την Αττική, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων προηγούμενων.
  7. Εγκρίθηκαν 9 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο (5 μόνιμων και 4 συμβασιούχων).

      Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *