Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Untitled
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  10- 12 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 222

 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Δημόσιες δωρεάν δομές απεξάρτησης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟ ΚΕΘΕΑ) και την στήριξή μας στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για κινητοποίηση των γονέων, αδελφών και συντρόφων εξαρτημένων ατόμων ενάντια στο απαράδεκτο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις.

Το σχέδιο νόμου, που πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση, στην ουσία καταργεί το ΚΕΘΕΑ και όλους τους άλλους εγκεκριμένους φορείς και προγράμματα (18 ΑΝΩ, ΑΡΓΩ, ΟΚΑΝΑ κ.λπ.) και δημιουργεί από τη συγχώνευσή τους έναν υπερσυγκεντρωτικό οργανισμό με την επωνυμία ΕΟΠΑΕ (Εθνικός Οργανισμός Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων).

Η ίδρυση του ΕΠΟΑΕ ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους και καθιστά την τοξικοεξάρτηση ακόμα ένα «φιλέτο» για τα κέρδη τους. Οι πολιτικές «μείωσης της βλάβης» από την τοξικοεξάρτηση, που αποτελούν την δήθεν «αντιναρκωτική» πολιτική της ΕΕ, υποβαθμίζει τα “στεγνά” θεραπευτικά προγράμματα και στρώνει το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, αποστερώντας τον χρήστη από την δυνατότητα απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ως ενεργητικό υποκείμενο που αγωνίζεται για τη ζωή και τα δικαιώματά του.

Επίσης η πανσπερμία των εργασιακών σχέσεων που επικρατεί σήμερα θα ενισχυθεί.

Είναι καθήκον όλων των εργαζομένων ο αγώνας απέναντι διάλυση της απεξάρτησης που επί χρόνια δρομολογείται, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και της σημερινής κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που το κοινωνικό πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης επιδεινώνεται ραγδαία και αγγίζει όλο και μικρότερες ηλικίες.

Στηρίζουμε το ψήφισμα της ΟΣΟ ΚΕΘΕΑ :

https://www.openpetition.eu/gr/petition/online/amese-aposyrse-schediou-nomou-gia-ten-apexartese

Δυναμώνουμε την πάλη για:

  • Δημόσιες δωρεάν δομές απεξάρτησης.
  • Επαρκές μόνιμο προσωπικό.
  • Αποκλειστικά πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *