Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
poreia1_231206
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

                                               Αθήνα 7 – 12 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 220

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

«Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι ανατιμήσεις καθημερινές»

«Καμία αναβολή, το δώρο δώστε τώρα – Να φάμε κουραμπιέ, έφτασε η ώρα»

«Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα δε γίνεται αλλιώς»

«Η δίκαιη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, χάλια οι μισθοί, πανάκριβο το ρεύμα»

Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάξαμε χθες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών.

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συγκεντρωθήκαμε πήγαμε με πορεία στο Σύνταγμα και πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα, άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων κ.α. (https://youtu.be/KuFxLe_IoZs)

Έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν, οι οποίοι τόνιζαν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν, επισημαίνοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Χριστόπουλο, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, το αίτημα για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων τώρα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεση χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Από την πλευρά του ο Γ. Χριστόπουλος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί αυξήσεων τις οποίες οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ψίχουλα, ενώ δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων. Είπε επίσης ότι θα οριστεί επόμενο ραντεβού με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα των μισθών.

Εμείς πρέπει να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση με τη συνέχιση του αγώνα μας και με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής ενάντια στην ακρίβεια και τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, τόνισε ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του ΣΥΠΑ και της ΟΣΥΑΠΕ (https://youtu.be/5XtcK_xtkGU).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *