Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Untitled
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα 13 – 11 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 198

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 50η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 12:00μ.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 16-11-2023 στις 12:00μ., θα πραγματοποιηθεί ο φετινός γιορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στα γραφεία του Συλλόγου μας  (Λεωφ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος)

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει video, ομιλία και μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχήμα του Συλλόγου μας.

Το ΔΣ του ΣΥΠΑ τιμά την 50η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τιμάμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, την αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες. Αγώνες και θυσίες που μας εμπνέουν και σήμερα!

Ενόψει του εορτασμού, ο Σύλλογός μας θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16-11-2023 το απόγευμα, μαζί με Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (προσυγκέντρωση ώρα 17.00 στη πλατεία Κάνιγγος).

Το μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ…

…ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος…

Σήμερα που ο λαός μαστίζεται από την φτώχεια και την ακρίβεια, ενώ οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι, που αγωνιά πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, τη στιγμή που οι ενεργειακοί κολοσσοί κολυμπάνε στα κέρδη…

Σήμερα που η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα -τα φροντιστήρια ξεκινούν από το Δημοτικό-, που το Δημόσιο Σχολείο δεν μορφώνει… αλλά εξοντώνει…, στενάζοντας κάτω από την υποχρηματοδότηση και το περιεχόμενο της Εκπαίδευσης που βομβαρδίζει τα παιδιά μας με ασύνδετες πληροφορίες…

…Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια αιμορραγούν από τις ελλείψεις σε διδακτικό, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό, που δεν υπάρχουν εστίες για τους φοιτητές, ενώ  δίνεται 1δις ευρώ για την επιχειρηματική τους δράση! Μάλιστα αντί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των φοιτητών σε σίτιση, στέγαση, υποδομές ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!!

Σήμερα που η «Ελευθερία» είναι μόνο για την κίνηση των κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που θα πρέπει να διαμορφώνεται για λογαριασμό τους…

… ενώ ο λαός βιώνει εργασιακό «μεσαίωνα», πετσόκομμα κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, διώξεις όταν διαμαρτύρεται ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Κανένας εργαζόμενος και νέος να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή! Το Πολυτεχνείο διδάσκει ότι ο λαός όταν θέλει, ακόμη και σε καθεστώς ακραίας καταστολής, μπορεί! Μας διδάσκει να μη μένουμε απαθείς, να μην καθόμαστε φρόνιμοι, να μην περιμένουμε να μας χαρίσουν αυτά που δικαιούμαστε αλλά μαχητικά και οργανωμένα να τα διεκδικήσουμε!

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής, των δικαιωμάτων μας!

Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Ο προπαγανδιστικός ορυμαγδός, τα fake news και τα ψέματα του συστήματος ενάντια στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού δε θα περάσουν!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς  σε πολεμικές συγκρούσεις, με βαρύ τίμημα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών πχ τα «Ψαρά», με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών, όπως τη στρατιωτική βάση της Ελευσίνας. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό!

Σε αυτές της συνθήκες,  τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου, «ΕΞΩ αἱ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», φωτίζουν την επικαιρότητα του αιτήματος για απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Όλοι κατανοούμε ότι οι εκδηλώσεις της φετινής επετείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ξεχωριστή σημασία!

Η ιστορική πείρα της σκοτεινής επταετίας μας διδάσκει  ότι οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες είναι εχθροί των λαών!

  • Προστάτεψαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η τότε ΕΟΚ τον ελληνικό λαό όταν επιβλήθηκε η χούντα;
  • Προστάτεψαν την Κύπρο όταν εισέβαλε η Τουρκία και κατέλαβε το 37% των εδαφών της;
  • Υποστηρίζουν σήμερα τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, δίνουν αέρα στα πανιά της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, ακολουθώντας τη γραμμή … «βρείτε τα» …

Δίνουμε λοιπόν συνέχεια στην «ανάσα» που πήραμε μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου!

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία… Εκεί είναι η δύναμή μας… Εκεί όπου συναντηθήκαμε και το προηγούμενο διάστημα με τους μαθητές και τους φοιτητές  για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη… Στην οργάνωση και στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, στην αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας!

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκδηλώσεις εορτασμού της 50ης επετείου, κλιμακώνουμε την εναντίωσή μας στη βαρυχειμωνιά που μας επιφυλάσσουν για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων…

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης της μετατροπής της χώρας μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, που την καθιστά «μαγνήτη» επιθέσεων στο φόντο των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών.

Τιμάμε τους νεκρούς μας, εμπνεόμαστε και δικαιώνουμε τους αγώνες τους, απέναντι στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζουμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ ενισχύοντας τις συλλογικές μας διεκδικήσεις, δυναμώνουμε τον αγώνα με το σύνθημα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», γιατί είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *