Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Παράσταση διαμαρτυρίας για να ληφθούν μέτρα για την μεταφορά μαθητών
metafora_mathitvn_1
Παράσταση διαμαρτυρίας για να ληφθούν μέτρα για την μεταφορά μαθητών
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα 8 – 10 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 197

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας για να ληφθούν μέτρα για την μεταφορά μαθητών

Μέτρα που θα βάλουν τέλος στα προβλήματα μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία ζητήσαμε  επιτακτικά με παρεμβάσεις προς κάθε αρμόδιο γονείς και εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν η χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που έκαναν αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων του Συλλόγου μας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων  μαζί με γονείς από Ειδικά, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.

Το πρόβλημα, όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό Υπόμνημα των φορέων, συνεχίζεται δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μαθητές να να μην πηγαίνουν σχολείο ή να περιμένουν με τις ώρες το λεωφορείο και να συνωστίζονται στα ΜΜΜ, παιδιά να αναγκάζονται να περπατούν ακόμα και χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο τους, γονείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά, γονείς να αναγκάζονται να καλύπτουν το ζήτημα της μεταφοράς με ίδια μέσα, να επιβαρύνονται και οικονομικά, σε συνθήκες μεγάλων ανατιμήσεων.

Σημειώνουμε για άλλη μια φορά πως απέναντι στο δικαίωμα για ασφαλή δωρεάν μεταφορά βρίσκεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει την τελευταία δεκαετία, το υπάρχον σύστημα δημοσίων συμβάσεων και η παντελής έλλειψη υποδομών μεταφοράς από το ίδιο το κράτος που συνδέει το δικαίωμα μεταφοράς των μαθητών με το αν συμφέρει ή όχι κάθε ιδιώτη να αναλάβει κάποιο δρομολόγιο, ώστε να μην βγαίνουν άγονα τα δρομολόγια.

Τα παραπάνω έθεσαν κατά την παράσταση διαμαρτυρίας οι εκπρόσωποι των φορέων ζητώντας άμεσα μέτρα, συνυπογράφοντας πως λύση με μόνιμα χαρακτηριστικά μπορεί να δοθεί με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, σημειώνοντας πως τα 140 εκ. που έχουν δοθεί για τη μεταφορά μέσω ιδιωτών θα αρκούσαν για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς από και προς το σχολείο, για σχολικές επισκέψεις.

Κάτω και από την απαίτηση των συγκεντρωμένων, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δεσμεύτηκε πως θα θέσει το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών προς το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *