Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Untitled
Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  24- 11 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 209

 

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών 

Με αφορμή την 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που βιώνει τη βία του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, με καθημερινούς βομβαρδισμούς, δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, ειδικά γυναίκες και παιδιά. Σπάμε στην πράξη τις προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων, από το κράτος και την εργοδοσία, για να μην εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα κόμματα που στηρίζουν το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και τους βρώμικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

Παλεύουμε ενάντια στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, που φτάνει ακόμα και στη σεξουαλική παρενόχληση απέναντι σε εργαζόμενες στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το αντεργατικό οπλοστάσιο, που όλοι μαζί έχουν χτίσει, καταδικάζει τις εργαζόμενες στη βία της ζωής- λάστιχο, των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της δουλειάς τις Κυριακές, της εντατικοποίησης της εργασίας, της τηλεργασίας, με βαριές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών.

Αντιπαλεύουμε τη βία και την ανασφάλεια για την στήριξη της οικογένειάς μας, σε συνθήκες εκτόξευσης της ακρίβειας σε είδη βασικής ανάγκης, στην ενέργεια, στα ενοίκια, αλλά και της νέας θύελλας φόρων. Με το κριτήριο του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, προχωράει η υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της προσχολικής φροντίδας και αγωγής, της ειδικής αγωγής, της προστασίας της οικογένειας.

Διεκδικούμε όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών, ώστε η κάθε γυναίκα να στέκεται στα πόδια της, οικονομικά ανεξάρτητη. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπές εισόδημα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορέσει μια γυναίκα να απεγκλωβιστεί από μια βίαιη, παθογόνα διαπροσωπική ή οικογενειακή σχέση.

Δυναμώνοντας τον συλλογικό αγώνα των εργαζομένων, αντρών και γυναικών, ενάντια στην βία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, χτίζεται πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία και την ανισοτιμία των γυναικών. Σε αυτό τον αγώνα σπάνε στην πράξη αντιδραστικές αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας, τις σχέσεις των δύο φύλων. Ενισχύοντας αυτόν τον προσανατολισμό, το κάθε σωματείο μπορεί να γίνει κυψέλη αλληλεγγύης για κάθε εργαζόμενο κι εργαζόμενη.

Διεκδικούμε:

– Να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης! Καμία εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, με σταθερό ωράριο, κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,  μέτρα προστασίας της μητρότητας, του γυναικείου οργανισμού, απαγόρευση απόλυσης εγκύων, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

– Κατοχύρωση αδειών μητρότητας, τοκετού, λοχείας για όλες τις εργαζόμενες ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

– Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δίκτυο υπηρεσιών και δομών Παιδείας, Πρόνοιας, φροντίδας και προσχολικής αγωγής για τα παιδιά, για να αναπτύσσονται ολόπλευρα.

– Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και δομών (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας κα) για την ολόπλευρη προστασία και στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί βία, με εξασφάλιση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ταυτόχρονα με απόφαση του Δ.Σ. καλούμε σε:

  1. Στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μαζί με άλλα εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς, το Σάββατο 25 Νοέμβρη, στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στις 18:00.
  2. Στην Ημερίδα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με θέμα : «Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, ενάντια στη βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς». Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοέμβρη 2023 στη Νομική Σχολή της Αθήνας στο Αμφιθέατρο 1 (είσοδος από οδό Σίνα) με ώρα έναρξης 10.00πμ και ώρα λήξης 17.30μμ (ώρα προσέλευσης 9.30πμ). Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους εργατικά σωματεία, ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι και γονείς ΑμΕΑ.
  3. Προβολή της ταινίας της Παλαιστίνιας σκηνοθέτη Mai Masri «3000 νύχτες» την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023 στον κινηματογράφο STUDIO (οδός Σταυροπούλου 33 πλ. Αμερικής Αθήνα) στις 11.30πμ. Θα χαιρετήσει ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Γιούσεφ Ντόρκχομ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *