Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Untitled
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα 28 – 11 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 212

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ…;

Μπορούν…, όταν κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή εντάσσουν στο “Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»” και μάλιστα στον άξονα προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», ένα έργο που από μακριά φωνάζει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων, του λαού, των τοπικών κοινωνιών…

Με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων της Περιφέρειας Αττικής και παρακολούθησης παραμέτρων & συνθηκών εσωτερικών χώρων συνάθροισης κοινού», με αναφορές σε «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19», με όλα αυτά μαζί…φαντάζει εύκολο το ξεκοκάλισμα 1.691.960,00 ευρώ!!!

Σε δέκα κτήρια της Περιφέρειας – κτήρια νοικιασμένα, κτήρια με ληγμένα συμβόλαια, κτήρια που χρειάζονται επισκευές και συντήρηση, κτήρια που οι εργαζόμενοι κάθε τρεις και λίγο είναι αντιμέτωποι με την έλλειψη δροσιάς ή ζέστης, κτήρια που οι εργαζόμενοι δεν έχουν χώρο ούτε να «κουνηθούν» – η Περιφερειακή Αρχή έκρινε αναγκαίο να δώσει 1.691.960,00 ευρώ για να εγκατασταθούν συστήματα που θα μετρούν:

  • Την κατανάλωση της ενέργειας ● Την μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων των εσωτερικών χώρων των κτιρίων. ● Την μέτρηση πλήθους παρευρισκόμενων εντός των κτιρίων!!!!

Και επειδή βέβαια ξέρουν όλοι να φυλάνε και τα νώτα τους…. βάζουν και έναν υπηρεσιακό παράγοντα να εισηγείται την αναγκαιότητα του έργου!!!

Ας μας πουν ποια μελέτη ανέδειξε την αναγκαιότητα;

Υπάρχει μελέτη που έδειξε ότι με τις παρεμβάσεις των συστημάτων αυτών θα εξοικονομηθούν ποσά μεγαλύτερα του 1.691.960,00 ευρώ;

Τι συστήματα είναι αυτά και που αλλού έχουν εγκατασταθεί;

Γιατί βρέθηκε ένας μόνον ανάδοχος; Μήπως η διακήρυξη ήταν φωτογραφική;

Και θα φάνταζε αστείο στους εργαζόμενους των Δ/νσεων Οικονομικών, Ανθρώπινου Δυναμικού κλπ να τους λένε ότι τα συστήματα θα μετρούν «το πλήθος παρευρισκόμενων εντός των κτιρίων», εάν την ίδια ώρα δεν τους έλεγαν, εάν δεν έλεγαν σε όλους εμάς ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για επιδόματα και αποζημιώσεις.

Οι εργαζόμενοι  αποκαλύπτουμε αυτές τις απαράδεκτες επιλογές κυβέρνησης και Περιφερειακής Αρχής στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και στεκόμαστε απέναντι οργανώνοντας την πάλη και τον αγώνα μας με βάση τα αιτήματά μας που μπορεί να δώσουν πραγματικές ανάσες στις ζωές μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *