Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
Untitled
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  31 -10-2023

                                        Αρ. Πρωτ.:192

 

         Προς

1.Περιφερειάρχη Αττικής

2.ΥΠΕΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠ.ΕΣ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

 

Μετά τη συγκρότηση τριών εκλογικών συνεργείων στις τρεις αναμετρήσεις που είχαμε από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 και την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, που αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια» προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα, αρκετά από τα οποία αποτυπώνονται και στις καταστάσεις συμμετεχόντων, που αναρτήθηκαν στη «διαύγεια»:

  • Η ένταξη της πλειοψηφίας των συναδέλφων στην Περιφέρεια Αττικής που συμμετείχαν στα εκλογικά συνεργεία και αύξησαν έτσι το εισόδημα τους, και οι οποίοι δεν ανήκουν στις υπηρεσίες που εντάσσονται «αυτοδίκαια» λόγω αρμοδιότητας ή ειδικότητας από τις ισχύουσες ρυθμίσεις (Ανθρωπίνου Δυναμικού και Πληροφορικής), είναι αποτέλεσμα της πίεσης που έχει ασκήσει ο Σύλλογος στην Περιφερειακή Αρχή για την πραγματοποίηση κλήρωσης και την επιλογή των συναδέλφων μέσα από αυτή. Πριν από το 2015 ίσχυε, αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες Περιφέρειες πλην της Αττικής, δηλαδή ότι ο Περιφερειάρχης εντάσσει κατ’ επιλογή όποιον «γουστάρει», όποιον θέλει να «πουλήσει εξυπηρέτηση».
  • Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στις 28-4-2023 και κατέταξε σε σειρά όλους τους υπαλλήλους, δεν τηρήθηκε απόλυτα ούτε στις εκλογές του Μαΐου 2023, ούτε και στις επόμενες. Στο Σύλλογο έφταναν συνεχώς καταγγελίες, ότι συνάδελφοι με μεταγενέστερο αριθμό κλήρωσης εντάσσονταν στα συνεργεία, και έμεναν πίσω αυτοί, που προηγούνταν στη σειρά. Ο Σύλλογος συνεχώς με παρεμβάσεις του δεν άφησε τίποτα «να πέσει κάτω» και απαιτούσε να τηρηθεί η σειρά, ζητώντας να δοθούν και αριθμητικά στοιχεία για τη σύνθεση των συνεργείων, μέχρι ποιον αριθμό κλήρωσης έχουν συμπεριλάβει, πόσες βάρδιες έχουν κάνει οι μετέχοντες κλπ. Η Περιφερειακή Αρχή κώφευσε και κυνικά δήλωσε, ότι η κλήρωση δεν προβλέπεται και ότι άλλες Περιφέρειες μέσω των εκλογικών συνεργείων επιβραβεύουν τους άριστους!!!
  • Παρά το θετικό γεγονός λοιπόν, ότι μέσω της κλήρωσης εντάχτηκαν συνάδελφοι, που σε καμία περίπτωση δε θα εντάσσονταν, εάν δεν είχε απαιτηθεί αυτό το μέτρο, «τρύπωσαν απ’ το παράθυρο» πάρα πολλοί εκτός σειράς, καθώς και διευθυντές και προϊστάμενοι ή ολόκληρες Διευθύνσεις, οι οποίοι μάλιστα μπήκαν 2 ακόμα και 3 φόρες, στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν, σε διάστημα έξι μηνών!!! Δηλαδή μέσα σε έξι μήνες αποκόμισαν επιπλέον από το μισθό τους 3.660 ευρώ και κάποιοι 5.660 ευρώ! Και βέβαια δεν αναφερόμαστε σε συναδέλφους, οι οποίοι εντάχτηκαν παραπάνω από μία φορά με κοινωνικά κριτήρια, οι οποίοι «γνωστοποίησαν» το πρόβλημά τους ή όσους εντάχτηκαν εκτός σειράς, επειδή πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
  • Από τους πίνακες που είναι αναρτημένοι στο «Διαύγεια» προκύπτει, ότι εντάχτηκαν στα συνεργεία περίπου 270 υπάλληλοι με νούμερο κλήρωσης παραπάνω από αυτό που έφτασε η σειρά της κλήρωσης, που ήταν κατά προσέγγιση το νούμερο 1.040 και 34 σύμβουλοι αιρετών, δημοσιογράφοι, (που δεν είναι καν υπάλληλοι της Περιφέρειας !) και δικηγόροι.
  • Είναι σαφές, ότι επίτηδες το ΥΠΕΣ αφήνει συγκεχυμένο το θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων, χωρίς να αναφέρει τον τρόπο επιλογής των υπαλλήλων, πλην αυτών που εντάσσονται αυτοδίκαια, για να αφήνει περιθώριο στους Περιφερειάρχες να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση, ως μέσο χειραγώγησης και εκβιασμού των.

Και μάλιστα την ίδια ώρα το  ΥΠΕΣ εντάσσει στα εκλογικά συνεργεία υπαλλήλους φορέων που δεν έχουν καμία αρμοδιότητα, ενασχόληση ή ευθύνη για την διενέργεια των εκλογών (υπαλλήλους Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ΕΚΔΔΑ, Πολιτικής Προστασίας κλπ), ή δίνει εκλογική αποζημίωση με συμμετοχή σε μία μόνο βάρδια!!!

  • Χαιρετίζουμε το ήθος πάρα πολλών συναδέλφων, που ενώ καλέστηκαν να ενταχτούν στα εκλογικά συνεργεία πριν φτάσει η σειρά τους, αυτοί δεν δέχτηκαν και περήφανα δήλωσαν, ότι θα ενταχτούν με βάση τον αριθμό που κληρώθηκαν. Οι συνάδελφοι αυτοί αποτελούν παρακαταθήκη για το πνεύμα συναδελφικής αλληλεγγύης, που πρέπει να διαπερνά ένα σωματείο εργαζομένων.

Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες και να προχωρά σε παρεμβάσεις προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για συγκρότηση εκλογικών συνεργείων με διαφάνεια, με όλους τους υπαλλήλους, χωρίς  διακρίσεις στο πνεύμα της ισότιμης μεταχείρισης.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αποστείλει άμεσα σε όλους τους συναδέλφους κάλεσμα συνυπογραφής κειμένου απαίτησης ικανοποίησης των αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *