Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  26-11-2023

                                          Αρ. Πρωτ.: 210

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 24-11-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 20 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Στεβή Ειρήνη, Σωτηρία Κορκίδου, Δεγαΐτη Βασιλική, Γυπαράκη Γιώργο, Πέππα Θωμά, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Στασινοπούλου Ιωάννα, Πνακά Χάρη, και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Ενέκρινε τις εισηγήσεις για τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και συζήτησε για τη διεξαγωγή της τακτικής Γ.Σ. του Συλλόγου στις 29-11-2023.
  2. Συζήτησε για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο γενίκευσης του και επιβεβαίωσε την ανάγκη συνέχισης της έκφρασης αλληλεγγύης στο δικαίωμα και τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να έχει τη δική του πατρίδα.
  3. Αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 6 Δεκεμβρίου, για τη διεκδίκηση να αυξηθούν οι μισθοί μας, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Κόντρα στην κοροιδία της κυβέρνησης που πανηγυρίζει για τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1-1-2024, ενώ είναι σε μέσο όρο 5,53% κι απέχουν πολύ από το 16,65%, για να εξομοιωθούν με αυτές του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια στιγμή που οι απώλειες του ονομαστικού μας μισθού την περίοδο 2008 – 2020 ξεπέρασαν το 25%, οι τιμές έχουν εκτιναχθεί, με την αύξηση στα τρόφιμα τα τελευταία χρόνια να είναι στο 28,8%, στη στέγαση στο 18,7% και στις μεταφορές στο 15,8% και η περαιτέρω εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων (Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμός) μας αναγκάζει να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
  4. Συμμετοχή του Συλλόγου μας στη σύσκεψη Συνδικάτων και Ομοσπονδιών Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα την Δευτέρα 27-11-2023 στον κινηματογράφο «Τριανόν» για τον ενιαίο προσανατολισμό και συντονισμό της δράσης μας, να απαντήσουμε στην επίθεση της κυβέρνησης.
  5. Την στήριξη των κινητοποιήσεων στις 29 και 30 Νοέμβρη των νοσοκομειακών γιατρών, που διεκδικούν να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, καθώς η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει γίνει επικίνδυνη για όλους μας.
  6. Την συνέχιση μαζέματος υπογραφών για τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων που να περιλαμβάνουν όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας.
  7. Την παρέμβαση για την ανάγκη προσεισμικού ελέγχου και ελέγχου στατικότητας του κτιρίου της Σταδίου αρ. 60, μετά από αίτημα των συναδέλφων της Δνσης Ανάπτυξης Κ.Τ., καθώς εκεί πρόκειται να μεταφερθεί το αρχείο της υπηρεσίας που σήμερα βρίσκεται στην Πολυτεχνείου αρ.4. Επιπλέον το Δ.Σ. θα επανέλθει συνολικά στο ζήτημα της απαίτησης μας για σύγχρονους, ασφαλείς και επαρκείς χώρους για όλους τους συναδέλφους.
  8. Κάλεσμα συμμετοχής σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, με αφορμή την 25η Νοέμβρη, δυναμώνοντας τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής.
  9. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία την Κυριακή 3 Δεκέμβρη 10.30πμ Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ και στην πορεία με τα πόδια και με τα αυτοκίνητα στη Βουλή. Μαζί με τους φορείς που την διοργανώνουν (Ενιαίο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων, ΣΕΑΑΝ κ.α.) να δυναμώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας, ενάντια στη διάλυση της παιδιατρικής περίθαλψης, των παιδιατρικών νοσοκομείων, του νέου ΕΣΥ και της εμπορευματοποίησης της υγείας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας, ιδιαίτερα των παιδιών με χρόνιες παθήσεις.
  10. Εγκρίθηκαν 9 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο (6 μόνιμων ομόφωνα και 3 συμβασιούχων κατά πλειοψηφία).

      Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *