Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ… ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΥΜΝΟΣ»
Untitled
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-«Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ… ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΥΜΝΟΣ»
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  28-10-2023

                                       Αρ. Πρωτ.:188

 

         Προς

1.Περιφερειάρχη Αττικής

2.Παρατάξεις Π.Σ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ….. «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ»!

ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Την Τετάρτη 25-10-2023 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Δ.Σ. του ΣΥΠΑ με συναδέλφους της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Εισηγητικά τονίστηκε η σημασία της συγκεκριμένης σύσκεψης για την ανάδειξη τόσο των ζητημάτων που σχετίζονται με την ίδια τη λειτουργία και τα μέσα των υπηρεσιών αυτών για την προστασία της ζωής του λαού μας όσο και των ιδιαίτερων ζητημάτων που αφορούν την εργασία των συναδέλφων.

Σημειώθηκε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος μας αναδεικνύει αυτές τις πλευρές, κάνοντας κριτική από τη μια στην «γύμνια» και την επιλεκτική ανικανότητα της κεντρικής και τοπικής Διοίκησης σε μέσα και προσωπικό και από την άλλη…. στον χορό των εκατομμυρίων προς τους εργολάβους που «ζαλίζει».

Θεωρούμε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τις Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα (κεντρικό, περιφερειακό, τοπικό) σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς διοικητικής υποστήριξης διοχέτευσης εκατομμυρίων σε εργολάβους παντός είδους. Σε κέντρα «αναθέσεων» και ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων.

 

Ποιος μπορεί επίσης να αμφισβητήσει ότι:

  • Ενώ έχουν «αλλάξει» τόσες Περιφερειακές Αρχές, καμία δεν έβαλε μπροστά ένα πρόγραμμα απόκτησης ενός ιδιόκτητου στόλου μηχανημάτων και αυτοκινήτων απαραίτητων για όλες τις εργασίες (πχ οχήματα 4χ4 για να μετακινήσεις σε δύσβατες περιοχές κλπ).
  • Δεν απαίτησε την πλήρη στελέχωση με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Η υποστελέχωση χτυπάει κόκκινο σε επικίνδυνο βαθμό, αφού για ολόκληρη την Αττική οι συνάδελφοι στη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας είναι 23 μόνιμοι και 15 συμβασιούχοι!!!
  • Όλες «μπούκωναν» & «μπουκώνουν» με χρήμα από τον ιδρώτα του λαού, διάφορους ιδιώτες, εργολάβους υπηρεσιών, μετατρέποντας την λειτουργία της υπηρεσίας σε εξάρτημά τους…
  • Η Περιφέρεια Αττικής δε διαθέτει ούτε μια υδροφόρα (!!!) και κατασπαταλάει σε ιδιώτες 2.000 ευρώ (!) για κάθε υδροφόρα την κάθε ημέρα με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, μόνο και μόνο για να βρίσκεται σε επιφυλακή (!), με την λεγόμενη σταλία.
  • Ακόμα και τα λίγα μηχανήματα και οχήματα που ανήκουν στην Περιφέρεια, δεν συντηρούνται επαρκώς, τα ελαστικά δεν αντικαθίστανται στην ώρα τους και οι διαδικασίες επισκευής τους είναι αργόσυρτες, με αποτέλεσμα η φθορά τους να μεγαλώνει περαιτέρω. Ούτε e-pass για την Αττική οδό δεν παρέχουν!
  • Η τραγική υποστελέχωση έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι συνάδελφοι με ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, αφού οι υπερωρίες που εργάζονται ξεπερνούν πολύ συχνά και κατά πολύ το όριο των 20 ωρών τον μήνα. Ούτε οι 96 ώρες για εξαιρέσιμα και οι 96 ώρες για νυχτερινή εργασία το εξάμηνο επαρκούν αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, τις άδειές τους κλπ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ανακληθεί η προγραμματισμένη τους άδεια, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επιβάρυνση σωματική, ψυχολογική, αλλά και οικονομική αφού δεν τους επιστρέφονται τα χρήματα που έχουν διαθέσει για να κλείσουν πχ ξενοδοχείο, εισιτήρια κλπ.

Και βέβαια οι συνάδελφοι δεν ξεφεύγουν από προβλήματα που ταλανίζουν και πάρα πολλούς υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και που ο Σύλλογος και η Ομοσπονδία μας διεκδικούν την επίλυση τους με πάμπολλες παρεμβάσεις μέχρι τώρα, όπως είναι:

  • Η μη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας δεδομένου ότι είναι μέσα σε όλα τα συμβάντα.
  • Η μη πλήρης νομική κάλυψη.
  • Η μη χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ.
  • Η μη εξασφάλιση από την υπηρεσία φαγητού, νερού κλπ κατά την διάρκεια των συμβάντων.
  • Οι δυσκολίες στην προσβασιμότητα του κτηρίου επί της οδού Κηφισίας 100.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

  • Άμεση στελέχωση με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σταματήσει η ομηρία και η ανακύκλωση των ανέργων
  • Εξοπλισμός των υπηρεσιών άμεσα με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό για όλες τις αναγκαίες εργασίες.
  • Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος και όλων των προβλεπόμενων ΜΑΠ.
  • Πλήρη νομική κάλυψη των συναδέλφων.
  • Πρόβλεψη για σίτιση και νερό κατά τη διάρκεια των συμβάντων.

 Να σταματήσει το καθεστώς των εργολαβιών και των αναθέσεων. 

Για να μπορούν να προστατευτούν οι ζωές, οι περιουσίες και το περιβάλλον.

Κοιν/ση

Μέλη ΣΥΠΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *