Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  22-10-2023

                                         Αρ. Πρωτ.:183

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 20ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 20-10-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 21 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Σαραντοπούλου Κυριακή, Ποριάζογλου Βενετία, Στεβή Ειρήνη, Δεγαΐτη Βασιλική, Γυπαράκη Γιώργο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο, Ζερβάκη Χρήστο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Σούλτο Γιάννη, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο, Ζαγορήσιο Χάρη και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Εκτίμησε το αποτέλεσμα των πρόσφατων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, το οποίο παρά τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει για την ικανοποίηση των αναγκών και της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, αποτύπωσε ότι σταθεροποιούνται ορισμένες θετικές διεργασίες διεκδίκησης στη συνείδηση των εργαζομένων και των λαικών στρωμάτων, καθώς και αμφισβήτησης της λογικής «πάμε κι όπου βγει». Αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Περιφερειακή Αρχή το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, για να εκθέσει τα πάγια αιτήματα μας τα οποία παραμένουν ανικανοποίητα μέχρι σήμερα από όλες τις Περιφερερειακές Αρχές.
  2. Καταδίκασε την 75χρονη κατοχή, το αιματοκύλισμα και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που συντελεί το Ισραηλινό κράτος με την υποστήριξη ΗΠΑ και ΕΕ, με βάση τις σοβαρές εξελίξεις που έχουμε τις μέρες αυτές στη Μέση Ανατολή και το συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από τους λαούς όλου του κόσμου. Καταδικάστηκε η λογική των «ίσων αποστάσεων» και το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», καθώς αυτές έχουν καταρρεύσει μετά από την Ισραηλινή κατοχή και όλες τις θηριωδίες που έχει πραγματοποιήσει εδώ και 75 χρόνια ο Ισραηλινός στρατός κατά του άμαχου Παλαιστινιακού πληθυσμού και δεν έχουν σχέση με την αλληλεγγύη μας προς τον ισραηλινό λαό που υποφέρει από την κυβέρνησή του και τα θύματα του άμαχου πληθυσμού. Επίσης καταδικάστηκε η εμπλοκή και η στήριξη που παρέχει η Ελληνική κυβέρνηση στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, με την παροχή της φρεγάτας ΨΑΡΑ, λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας στους Αμερικανονατοικούς. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο, όπως και με τη συμμετοχή μας στο πολύ μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στις 18-10-2023, να εκφράζουμε μαζί και με εκατοντάδες άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, στον αγώνα του να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος και πατρίδα στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ (ψήφισμα 194) και την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015.
  3. Καταγγέλθηκε για ακόμα μια φορά μετά το πέρας των εκλογών και την έκδοση των συγκεντρωτικών αποφάσεων για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στα εκλογικά συνεργεία, ο τρόπος που τα χειρίστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Περιφερειακή Αρχή, ως μέσο εξαγοράς συνειδήσεων με πάμπολλες περιπτώσεις να έχουν συμμετάσχει σε διάστημα 5 μηνών δύο ή και τρεις φορές, αφήνοντας απέξω δεκάδες συναδέλφους που περίμεναν τη σειρά τους με βάση την κλήρωση. Διαχωρίστηκαν βεβαίως οι περιπτώσεις των συναδέλφων όχι μόνο όσων ανήκουν στις exofficio υπηρεσίες, αλλά και όσων δικαιολογημένα με κοινωνικά κριτήρια εντάχθηκαν στα εκλογικά συνεργεία μετά από «αίτηση   – αναφοράς» του προβλήματός τους. Καταλήχτηκε ότι  θα προχωρήσουμε στην έκδοση ανακοίνωσης καταγγελίας της ρουσφετολογικής πρακτικής, δημοσιοποίησης της λίστας συμμετοχής στα εκλογικά συνεργεία καθώς και σε κείμενο συλλογής υπογραφών με ηλεκτρονική διαδικασία, που θα αποτυπώνει τα αιτήματα μας για το ζήτημα αυτό.
  4. Να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου περί τα τέλη Νοέμβρη- Αρχές Δεκέμβρη σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.
  5. Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης του Δ.Σ. για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι μας στο Φορέα Λαϊκών Αγορών από τα μέσα Δεκέμβρη, να ζητήσουμε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και παράσταση στη Διοίκηση για να δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση απρόσκοπτης συνέχισης της πληρωμής τους.
  6. Για την ασφυκτική και αδιέξοδη κατάσταση που διαμορφώνεται με τη μεταφορά μαθητών, όπου ακυρώνονται πολλά δρομολόγια και μένουν ακάλυπτοι μαθητές μουσικών πρότυπων κ.α. σχολείων, αλλά και μαθητές ΑΜΕΑ ειδικών σχολείων με ότι σημαίνει αυτό για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και το βάρος της οικογένειας τους, καταλήχτηκε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με γονεϊκό κίνημα σε κοινές παρεμβάσεις.
  7. Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συλλόγου με τους συναδέλφους της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 25/10, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  8. Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συλλόγου με όλους τους συναδέλφους των Τεχνικών Υπηρεσιών την Πέμπτη 26/10 για την ανάδειξη και προώθηση επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κι έχουν  άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στην υπηρεσιακή καθημερινότητά τους, αλλά και στη ζωή, τις υποδομές και το περιβάλλον όλων.
  9. Να απαιτήσουμε ο στόλος των καινούριων αυτοκινήτων που προμηθεύτηκε πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής, να διατεθεί για τις ανάγκες των Υπηρεσιών και των μετακινήσεων των υπαλλήλων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και όχι για τη μετακίνηση των αιρετών της Περιφερειακής Αρχής.
  10. Έγινε ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία αποτίμησης των ΜΑΠ περασμένων ετών, με την πρόθεση να βοηθήσουν μέλη του Δ.Σ. τις οικονομικές υπηρεσίες ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα και να αποδοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους συναδέλφους.
  11. Να  προχωρήσουμε στις αρχές Νοεμβρίου στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην υπόγεια διάβαση Χαροκόπου, για να αναδειχτούν τα έργα των συναδέλφων εικαστικών που κόσμησαν τη στοά και η πρωτοβουλία του Συλλόγου, καθώς και να τιμηθούν οι ίδιοι.
  12. Να συμμετέχουμε με άλλα σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους στη συγκέντρωση στις 1 Νοέμβρη, στις 6.00 μ.μ., στη διασταύρωση των οδών Ηρακλείου και Ιφιγενείας ενάντια στην πανευρωπαϊκή σύναξη των φασιστών.
  13. Συζήτησε για τον προγραμματισμό της Χριστουγεννιάτικης γιορτής των παιδιών των συναδέλφων με προτάσεις για ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις.
  14. Ενημέρωση για την ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων της ΟΣΥΑΠΕ στις 10-11-2023.
  15. Εγκρίθηκαν 9 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο (5 μόνιμων ομόφωνα και 4 συμβασιούχων κατά πλειοψηφία).

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.          

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                                            

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *