Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Τι γίνεται με τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής;
remata
Τι γίνεται με τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής;
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  4- 9 -2023

                                           Αρ. Πρωτ.: 151

 

 

Φτάνει πια η κοροϊδία κυβέρνησης & Περιφερειακής Αρχής!!!

Τι γίνεται με τους καθαρισμούς των ρεμάτων της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής;

Συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό, συσκέψεις υπό τον υπουργό κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας, συσκέψεις υπό τον Περιφερειάρχη…

Όλοι με δελτία τύπου και αφού έχουν καεί περισσότερα από 1 εκ. στρέμματα, ανακοινώνουν  «την κατά προτεραιότητα εκτέλεση έργων καθαρισμού των ρεμάτων» για την «άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ειδικά σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές»….

Όμως η τεράστια υποστέλεχωση των υπηρεσιών μαζί με την έλλειψη μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού και μέσων οδηγεί στην ολοκληρωτική εξάρτηση όλων των αναγκαίων εργασιών από το πότε κι αν προχωρήσουν οι εργολαβίες.

Τι γίνεται με τις «εργολαβίες» καθαρισμού των ρεμάτων της Δυτικής και της Ανατολικής Αττικής, δύο πολύπαθων Περιφερειακών Ενοτήτων;

Δυτική Αττική

Μετά τις εκτεταμένες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Μεγαρέων στις 19/5/2021 στα Γεράνεια Όρη, τις πυρκαγιές που έπληξαν τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας-και συγκεκριμένα τις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Οινόης- από τις 16/08/2021 έως και τις 20/08/2021 από τις οποίες καταστράφηκαν συνολικά 160.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, τις καταστροφικές ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης και έντασης πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στη Δυτική Αττική, αλλά και μετά το πέρασμα του ακραίου πλημμυρικού φαινομένου «Μπάλλος» τον Οκτώβρη 2021, η Οικονομική Επιτροπή στις 23-11-2021 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να αναθέσει τις υπηρεσίες «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΡΕΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (20-22)» με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση έναντι 8.000.000,00€ (με Φ.Π.Α).

Από τότε έγιναν ακυρώσεις του διαγωνισμού με Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (97/2022),  από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (αποφάσεις ΕΑΔΗΣΥ 750/2023 και 751/2023) και άλλες 7 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπές (η τελευταία στις 30/5/2023 απόφαση 1218/2023) και ακόμα και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Γι αυτό εξάλλου λαός λέει «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς…» μην περιμένεις να σου λύσουν το θέμα οι εργολαβίες, πόσο μάλλον όταν η Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ προσπαθεί να τις δίνει με αναθέσεις.

Ανατολική Αττική

Μετά από απόφαση αναστολής του 6ου Κλιμακίου της Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. δίνεται (απόφαση Ο.Ε. 1966/2023) νέα παράταση του ηλεκτρονικού διαγωνισμού της παροχής υπηρεσιών  «Καθαρισμός ρεμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής (2023-2025)», προϋπολογισμού 7.000.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Η νέα ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών είναι η 9η Νοέμβρη 2023!!!

Κατά τ’ άλλα οι καθαρισμοί των ρεμάτων προχωρούν!!! και οι δηλώσεις του Γ. Πατούλη ότι «Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν πλημμυρικά φαινόμενα» αποτυπώνουν εκτός από την υποκρισία και την χρόνια γύμνια των υπηρεσιών, που αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *