Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!
fyssas
Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα 15 – 9 -2023

                                          Αρ. Πρωτ.: 162

«Δεν ξεχνάμε!

Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!»

«Δεν ξεχνάμε! Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!», είναι το σύνθημα με το οποίο συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία την Κυριακή 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στα Λιπάσματα Δραπετσώνας (ΣΙΛΟ) και στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ. στο μνημείο του Παύλου Φύσσα (Π. Φύσσα 60) με πορεία στο μπλόκο της Κοκκινιάς.

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Παύλου δεν αποτέλεσε μεμονωμένο γεγονός αφού είχαν προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες και πολλές ακόμα.

Από εκείνη τη μέρα, το πρόσωπο του Παύλου, συνδέθηκε με την αποφασιστική προσπάθεια του λαού να απομονώσει τους φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε μια μάχη ενάντια στο φασισμό, ενάντια στο σύστημα που τον θρέφει και τον χρειάζεται.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και δράση! Ακόμα και σήμερα η ναζιστική ιδεολογία οπλίζει τα χέρια φασιστοειδών όπως με τραγικό τρόπο είδαμε, στην πρόσφατη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από ένα γνωστό τάγμα ναζιστών που έφτασε ανενόχλητο από την Κροατία στην Ελλάδα με την αστυνομία απλά να παρακολουθεί τα γεγονότα (…όπως και στην δολοφονία του Παύλου). Αυτό το κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό.

Μόνο ο λαός μπορεί να τους εξαφανίσει!

Με την οργάνωση και τον αγώνα του!

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση μέσα από τα σωματεία μας, για να απομονώσουμε τους φασίστες, για να αντιπαλέψουμε μια πολιτική που μας θέλει φοβισμένους και θολωμένους απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, το σημερινό εχθρικό κράτος, το σύστημα της εκμετάλλευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *