Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΣΥΠΑ 4-9-2023
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΣΥΠΑ 4-9-2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  4-9-2023

                                             Αρ. Πρωτ.:152

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 4ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 4-9-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 20 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Σαραντοπούλου Κυριακή, Κορκίδου Σωτηρία, Δεγαΐτη Βασιλική, Γυπαράκη Γιώργο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη και Φωτεινό Σταύρο, Ζαγορήσιο Χάρη και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Εκτίμησε ως εγκληματικές τις ευθύνες Κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών για το αποτέλεσμα των μεγάλων δασικών πυρκαγιών, τη στιγμή μάλιστα που ο Έβρος καίγεται για 17η ημέρα, όταν μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωναν ετοιμότητα αντιμετώπισης των πυρκαγιών. Ευθύνες και της Περιφέρειακής Αρχής Αττικής για την υποστέλεχωση των υπηρεσιών, την έλλειψη μέσων και πρόληψης, καθώς μετά τις πυρκαγιές έρχονται οι πλημμύρες και είναι ενδεικτική η κατάσταση με τα ρέματα, όπου «καρκινοβατεί» ο καθαρισμός τους, εξαιτίας και του ανταγωνισμού των εργολάβων, για το ποιος δηλαδή θα ροκανίσει τα εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής. Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα καλέσει σε σύσκεψη τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, για να καταγραφούν τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
  2. Καταδίκασε – μετά την κοροιδία της αύξησης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 1 ευρώ την ημέρα- το νομοσχέδιο του υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη, με το οποίο οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα για να τα βγάλουν πέρα. Πρέπει να σημάνει συναγερμός για όλους τους εργαζόμενους, καθώς έρχεται να αλλάξει τελείως το τοπίο των συνθηκών εργασίας, και για το λόγο αυτό ποινικοποιεί την περιφρούρηση και την προπαγάνδιση της απεργίας, την ίδια τη συνδικαλιστική δράση. Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη σύσκεψη σωματείων και ομοσπονδιών για την οργάνωση της δράσης ενάντια στην αντεργατική επίθεση, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στον πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας.
  3. Να απαιτήσει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αποτίμησης των ΜΑΠ περασμένων ετών ώστε να ολοκληρωθεί πριν την νέα «αυτοδιοικητική περίοδο».
  4. Να απαιτήσει να συνεχιστεί η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων για τις εκλογές του Οκτωβρίου, απο εκεί που σταμάτησε η σειρά της κλήρωσης στις τελευταίες εκλογές, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων συναδέλφων (εκτός αυτών που ανήκουν στις υπηρεσίες που έχουν την αρμοδιότητα), καθώς και να δοθούν επιτέλους τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει για τη συμμετοχή των συναδέλφων.
  5. Να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση επιβράβευσης των παιδιών των συναδέλφων που πέρασαν φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε όλους γενικά που πέρασαν από τη δύσκολη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, το Σάββατο 16-9-2023 με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος του Συλλόγου.
  6. Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για να αναδειχτούν τα έργα των συναδέλφων εικαστικών που κόσμησαν την αναβαθμισμένη πλέον υπόγεια διάβαση Χαροκόπου και η πρωτοβουλία του Συλλόγου, καθώς και να τιμηθούν οι ίδιοι.
  7. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στο σωματείο Αρχαιολόγων του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου η υπουργός ανακαλεί εκδικητικά την παραχώρηση του κτιρίου για τη στέγαση των γραφείων του, επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.
  8. Να εκδοθεί ανακοίνωση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στους παιδικούς σταθμούς, με τους εκατοντάδες αποκλεισμούς παιδιών και βρεφών και την κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης των ιδιωτικών παιδικών σταθμών μέσα από τα vouchers.
  9. Εγκρίθηκαν 5 αιτήσεις εγγραφής νέων μελών στο Σύλλογο (4 μόνιμων ομόφωνα και 1 συμβασιούχου κατά πλειοψηφία).

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                                                    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *