Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ LNG ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Untitled
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ LNG ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΔYTΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                                                            Ελευσίνα 28/08/2023

                                                                       ΠΡΟΣ:  Δ/ΝΣΕΙΣ & ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ.Α.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ

                                                                      

ΘΕΜΑ:   «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ LNG ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

Όπως ενημερωθήκαμε, την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε η διακίνηση LNG μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης της Ελευσίνας.

Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούν κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, κάθε κάτοικο της Ελευσίνας, σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα και σε κάθε όμορο δήμο της Δυτικής Αττικής.

Διοργανώνονται α) συλλαλητήριο την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα Goody’s) και β) κινητοποίηση την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 8:00 π.μ. στο λιμάνι του Κρόνου, από τα σωματεία:                                                                             Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής – Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Παράρτημα Θριασίου – Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ Θριάσιο – Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας – Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας – Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας Ασπροπύργου & Μάνδρας – Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ΟΓΕ – Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας – Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής Βοιωτίας Εύβοιας Κορινθίας – Ά ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής “Κώστας Βάρναλης”.

Στο κάλεσμά τους, επισημαίνουν τα εξής: 

«Παρά τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η δημοτική αρχή, τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων προχωράνε, αφού όπως ενημερωθήκαμε την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη ανακοινώθηκε η διακίνηση LNG μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης μας. Τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της περιοχής καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία, συνταξιούχο, κάθε νέο και νέα, κάθε κάτοικο της Ελευσίνας, σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης και διακομιδής LNG στην Ελευσίνα και σε κάθε όμορο δήμο της Δυτικής Αττικής.

Tα τελευταία περιστατικά με τις φωτιές που έγλυψαν βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή μας, η φωτιά δίπλα από το Θριάσιο Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας αλλά και το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο που μετέφερε LNG στην εθνική οδό, αποδεικνύουν περίτρανα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της ζωής μας, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων. Επιβεβαιώνεται διαρκώς ότι τα μέτρα αυτά είναι κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, μολύνοντας ανεξέλεγκτα να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής δεν περιμένουμε από καμία δημοτική αρχή να αγωνιστεί για τη ζωή μας, γιατί είναι και αυτή μέρος του προβλήματος. Είναι οι ίδιοι που το πρωί μας καλούν σε κινητοποιήσεις για τα μάτια του κόσμου, ενώ όλη την υπόλοιπη μέρα μας διαφημίζουν αυτούς τους ομίλους ως φορείς ανάπτυξης. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε».

Η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Δυτικής Αττικής, καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.  

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη!

Από την Τοπική Διοικούσα Επιτροπή  Δυτικής Αττικής

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Πριτσιανάκη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ελένη Απατσίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *