Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ (11π.μ. – λήξη ωραρίου) & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Untitled
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ (11π.μ. - λήξη ωραρίου) & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  23- 7 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 141

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΗ (11 π.μ. – λήξη ωραρίου)

& ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ– ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

 • Αυξήσεις 20% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
 • Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
 • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
 • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
 • Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
 • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.
 • Πλήρης αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα.
 • Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.
 • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και χορήγησή του χωρίς καμία περικοπή.
 • Απόσυρση του άρθρου 61 του νομοσχεδίου για έμμεση αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 74 έτη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι μονόδρομος για όλους εμάς που χρόνια τώρα μας έχουν πετσοκόψει τους μισθούς μας, γιατί δεν είμαστε «επιλέξιμοι» στην κυβερνητική πολιτική που υπερασπίζεται τα κέρδη των λίγων, που παίρνει μέτρα για να μην παραβιάζονται οι δημοσιονομικές ισορροπίες και τα πρωτογενή πλεονάσματα, που γίνονται στις πλάτες μας, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην κοροϊδία της «αύξησης» του μισθού κατά 1,8€ και 0,5€ για κάθε παιδί την ημέρα.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων οι «αυξήσεις» θα είναι ελάχιστες, όπως φαίνονται και στον πίνακα.

Μεσοσταθμική αύξηση ανά κατηγορία υπαλλήλων

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

6,91%

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

5,96%

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

4,76%

Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

4,5%

Είναι χαρακτηριστική η κυβερνητική επιχειρηματολογία που ξεδιπλώθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών (υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και υφυπουργό κ. Θάνο Πετραλιά), με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, που συνόδευσε το  ΟΧΙ σε όλα τα μισθολογικά μας αιτήματα, «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», «αυτές ήταν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις», «αυτά τα περιθώρια είχαμε, γι αυτά είχαμε συμφωνήσει με τους “έξω” (εννοώντας τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης)» και τις «αγορές», «δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και το στόχο για 2% στο πρωτογενές πλεόνασμα»!!!!

 Γι αυτό προσπαθεί με ψέματα να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι βαδίζουμε το 13 χρόνο που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουμε στη κυριολεξία «ματώσει» από τις περικοπές που επέβαλαν εναλλάξ και όλες μαζί ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Να ξεχάσουμε ότι οι περικοπές που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν από 20% έως και 53%!!!, την ίδια ώρα που τα δίνουν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που 150 εισηγμένες εταιρείες έχουν 300% κέρδη, την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά, οι τράπεζες έχουν αναβαλλόμενο φόρο για 10 χρόνια, την ίδια ώρα που δίνονται δεκάδες δις από το Ταμείο Ανάκαμψης σε επενδύσεις – ενισχύσεις μεγάλων επιχειρήσεων, που τα κέρδη σε μεγάλους κλάδους όπως ο Τουρισμός σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο.

Τα 70 ευρώ για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι 70 Χ 12 = 840 ευρώ το χρόνο μεικτά, όταν διατηρούνται άθικτες όλες οι βασικές απώλειες που έχουμε μέχρι σήμερα (χωρίς να υπολογίζουμε τις απώλειες από άλλα επιδόματα):

 • 600 ευρώ οι μέχρι τώρα απώλειες για τους 13ο και 14ο μισθό, που πετσοκόπηκαν στο σύνολό τους τα χρόνια 2013-2023.
 • 000 ευρώ οι μέχρι τώρα απώλειες για το 1 ΜΚ 2016-2017, που κλάπηκε με το μισθολόγιο του 4354/2015 και που αφήνεται άθικτη τόσα χρόνια η κλοπή αυτή, σαν να μην δουλεύαμε τη διετία αυτή…
 • 112 ευρώ για την εισφορά αλληλεγγύης, το χαράτσι δηλ. που επιβλήθηκε σε όλους μας για την καταπολέμηση της ανεργίας!!!
 • 576 ευρώ για τους ΥΕ-ΔΕ, με την επανακατάταξή τους….

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις απώλειες από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια, την αύξηση επιτοκίων στεγαστικών δανείων κλπ, τα φορολογικά χαράτσια και την φοροληστεία (το 90%-95% των φορολογικών εσόδων του κράτους πληρώνεται από τον λαό και μόνο το 5% από τα Νομικά Πρόσωπα), τα χαράτσια σε υγεία και σε άλλες βασικές ανάγκες.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πρόσθεσε στο νομοσχέδιο μετά την «διαβούλευση», στο άρθρο 61 την νομιμοποίηση της εργασίας των υπερήλικων ως τα γεράματα – ως τα 74 χρόνια – αυξάνοντας έμμεσα τα όρια ηλικίας. Με πρόσχημα την συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους ώστε να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρεί μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνει τον εργάσιμο βίο, να αυξήσει την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης πέρα και από τα φυσικά της όρια.

Δίνουμε απάντηση.

Το Δ.Σ. συμμετέχει στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών, την Τρίτη 25/7, στις 11:30πμ, με αίτημα την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης. 

Μετέχουμε όλοι μαζικά στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Στάση Εργασίας,

που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Ιούλη

από τις 11.00 πμ  έως τη λήξη του ωραρίου

και στην συγκέντρωση στις 11.30 πμ στην Πλατεία Συντάγματος

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *