Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ
Untitled
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  20- 6 -2023

                                          Αρ. Πρωτ.: 125

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους φορείς γονέων, επαγγελματιών, κατοίκων της περιοχής της Αθήνας, ενάντια στη μεταφορά της κυριότητας του Πάρκου Δρακοπούλου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με τη βούλα του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα με βάση τη «σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου» του πάρκου Δρακόπουλου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) προς τον Δήμο Αθηναίων (ΔΑ), η παραχώρηση θα είναι για 8 μόλις χρόνια και αναφέρεται σε ολόκληρο το κτήμα Δρακόπουλου, δηλαδή και στο κομμάτι που εδώ και 3 δεκαετίες είναι πάρκο και το φροντίζει ο Δήμος Αθηναίων (6 στρέμματα), αλλά και στον χώρο που ανήκει στον ΕΕΣ (3 στρέμματα).

Από το 2009 ο Δήμος Αθηναίων είχε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΕΕΣ για την κατασκευή κτιρίου εννιά ορόφων, στον χώρο του παλιού εργοστασίου, με υπόγειο παρκινγκ, συνολικού εμβαδού 9.000τ.μ. Οι εργαζόμενοι και φορείς της γειτονιάς ήταν αυτοί που απέτρεψαν τότε το χτίσιμο και έκτοτε για 13 χρόνια διαμόρφωσαν και φροντίζουν έναν χώρο 3 στρεμμάτων και τον έχουν μετατρέψει σε πάρκο, ανάσα για την περιοχή των Πατησίων.

Στη σύμβαση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, ο ΔΑ από τη μια ζητά παραχώρηση ενός χώρου 6 στρεμμάτων που φροντίζει ήδη εδώ και τρεις δεκαετίες και από την άλλη αναγνωρίζει τον χώρο των 3 στρεμμάτων ως οικόπεδο του ΕΕΣ και μάλιστα άρτιο και οικοδομήσιμο παρόλο που είναι ήδη πάρκο!

Οι εργαζόμενοι θεωρούμε τους δημόσιους χώρους στις γειτονιές μας πολύτιμους. Θεωρούμε πως ένα πάρκο τριών στρεμμάτων, δημόσια προσβάσιμο 13 χρόνια, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «άρτιο και οικοδομήσιμο». Χρειάζονται περισσότερα πάρκα και πλατείες. Όχι να αμφισβητούνται τα ήδη υπάρχοντα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να χαρακτηριστεί όλο το πάρκο (και των 9 στρεμμάτων) ως Κοινόχρηστο Πράσινο: Να επανέλθει σε ισχύ το ρυμοτομικό του ‘81 (ΦΕΚ Δ 513/1981) που καταπατήθηκε από την επιβολή όρων δόμησης στο κτήμα Δρακόπουλου.
  • Τα πάρκα και οι πλατείες των γειτονιών μας να φροντίζονται από την υπηρεσία πρασίνου των Δήμων με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
  • Να παρθεί πίσω η «σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης ακινήτου» του πάρκου Δρακόπουλου. Είναι επιζήμια οικονομικά για τον ΔΑ και ανοίγει τον δρόμο για την οικοδόμηση ενός μέρους του πάρκου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *