Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
nafpigoepiskevastiki
Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 30 – 5 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 117

 

Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

 

Εκφράζουμε τη θλίψη και την οργή μας για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που αφαίρεσε τη ζωή σ’ έναν εργάτη 47 χρονών, ενώ άλλοι δύο συνάδελφοί του δίνουν μάχη στα νοσοκομεία για να κρατηθούν στη ζωή.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στη Ζώνη και στο Σωματείο τους και καταγγέλλουμε την απουσία μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς τους και στους χώρους των άλλων Ναυπηγείων (Περάματος, Σύρου, Ελευσίνας, Σαλαμίνας), τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και την τραγική εντατικοποίηση που αφήνει πίσω της νεκρούς εργάτες και σακατεμένους.

Αναδεικνύονται για άλλη μια φορά οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που με το νομοθετικό τους πλαίσιο δεν έχει καταστεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που περιλαμβάνει τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που έχει κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που υπηρετείται απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις προτεραιότητες που θέτει σε κάθε φάση της οικονομίας το κεφάλαιο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά  των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, να αποδοθούν οι ευθύνες για το εργοδοτικό έγκλημα, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας και να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχων για την τήρησή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *