Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις
kataskinwsi
Κάλυψη της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 28 – 5 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 114

Θέμα: Κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έτους 2023.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες αναφορικά με την κάλυψη της δαπάνης για τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής σε Παιδικές κατασκηνώσεις, κατά τη θερινή περίοδο έτους 2023, σας γνωρίζουμε τα εξής:

  • Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 165/2023 Απόφαση (συνημμένη) με την οποία εγκρίθηκε «η σκοπιμότητα για την κάλυψη δαπάνης για τη συμμετοχή των τέκνων του προσωπικού της Περιφέρειας Αττικής σε παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2023» σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 167 του ν. 4483/2017), την οποία πετύχαμε όπως όλοι θυμάστε μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις μας.

Σύμφωνα με την απόφαση «Οι γονείς που θα κάνουν χρήση του δικαιώματος αποστολής των τέκνων τους σε παιδικές κατασκηνώσεις, με κάλυψη της δαπάνης από την Περιφέρεια, θα πρέπει να υποβάλουν απολογιστικά στη Δ/νση Οικονομικών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών σχετική αίτηση, προσκομίζοντας:

  1. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ή Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών που εκδίδεται από την κατασκηνωτική επιχείρηση στο όνομα του δικαιούχου υπαλλήλου και αποτυπώνει το γινόμενο του αριθμού τέκνων του επί τον αριθμό ημερών διαμονής επί το ημερήσιο τροφείο.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου υπαλλήλου, ότι τόσο αυτός, όσο και ο/η σύζυγός της/του δεν λαμβάνουν συναφή παροχή από οποιονδήποτε φορέα για το έτος 2023.
  4. Σε περίπτωση τέκνου με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω, απαιτείται Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ αρμόδιου Δημόσιου Φορέα από την οποία προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας ή αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή, εάν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας.
  5. Όταν οι δικαιούχοι δεν είναι γονείς των παιδιών (φυσικοί ή θετοί) αλλά ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.), απαιτείται: • Επίσημο δικαιολογητικό από αρμόδια αρχή περί ανάθεσης της επιμελείας και • Βεβαίωση ΑΜΚΑ των παιδιών.».

Σημειώνουμε ότι:

Η δαπάνη που καλύπτει η Περιφέρεια αφορά διαμονή διάρκειας έως δύο εβδομάδες κατ΄ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης). Οι τυχόν επιπλέον ημέρες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο. Επίσης το ημερήσιο τροφείο που καλύπτεται από την Περιφέρεια σύμφωνα με τις διατάξεις των ΚΥΑ με αριθμό Φ.43000/45950/05-05-2023 και 50707/18-05-2023 ανέρχεται: α) στα 34,12€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και β) στα 58,80€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω. Τυχόν μεγαλύτερες ή πρόσθετες δαπάνες επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον συνάδελφο.

  • Με το υπ’ αριθμ. 113/28-5-2023 έγγραφό μας (συνημμένο) απευθυνθήκαμε σε κατασκηνώσεις ζητώντας τους να αποδεχτούν και φέτος το αίτημά μας για διευκόλυνση αποπληρωμής της δαπάνης συμμετοχής των παιδιών, δηλαδή να τους καταβληθεί η δαπάνη για την συμμετοχή κάθε παιδιού μετά την εκκαθάριση του σχετικού χρηματικού εντάλματος και την απόδοση της δαπάνης από την Περιφέρεια στον υπάλληλο.

Αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι συνεννοήσεις με τις συγκεκριμένες κατασκηνώσεις, οπότε και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *