Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 10-4-23
Untitled
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 10-4-23
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα 6 – 4 -2023

                                               Αρ. Πρωτ.: 93

 

Προς:

Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γ. Πατούλη

 

Κοινοποίηση προς:

Όλους τους συναδέλφους

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-4-2023 (ΑΠΟ ΕΝΑΡΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.00πμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας προκηρύσσει Στάση Εργασίας για όλους τους συναδέλφους που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, με διάφορα προγράμματα και  συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Αττικής (ΙΔΟΧ COVID, Εργαζόμενοι στα Κοινωφελή Προγράμματα ΟΑΕΔ, κλπ) τη Δευτέρα 10-4-2023 από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00.   Δεν πάει άλλο με τη μισοδουλειά – μισοζωή, την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια. Δεν μπορεί οι συνάδελφοι μας συμβασιούχοι να μην ξέρουν αν αύριο θα έχουν εργασία, δεν μπορεί να ζουν με την αγωνία πως θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Χωρίς τους συμβασιούχους συναδέλφους οι υπηρεσίες θα αποδεκατιστούν, θα υπολειτουργήσουν. Πάμε κόντρα σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στο Δημόσιο, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και Περιφερειακές Αρχές, που μας αντιμετωπίζουν σαν κόστος και θέλουν να τσακίσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Δε θα επιτρέψουμε να απολυθεί κανείς συνάδελφος, μαζί θα δώσουμε τον αγώνα με αποφασιστικότητα και επιμονή. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μία καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας, οργανωμένα μέσα από το σωματείο μας.

Δεν ξεχνάμε ότι ως Περιφερειακή Αρχή έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού την κρίσιμη στιγμή, όταν μετράνε τα έργα και όχι τα λόγια, ασκήσατε έφεση κατά της θετικής απόφασης 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέδωσε το δικαστήριο για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και μάλιστα όταν δεν ήσασταν υποχρεωμένοι.

 

Εάν δεν είχατε προχωρήσει σε αυτήν την αντεργατική και αχρείαστη ενέργεια (δεν υπήρχε τότε η ρύθμιση Βορίδη), τώρα οι 47 αυτοί συνάδελφοι θα ήταν αορίστου χρόνου!

Το ίδιο βέβαια πράξατε για δεύτερη φορά, ασκώντας με εμμονή έφεση κατά της 1253/2022 θετικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ακολουθώντας απαρέγκλιτα της κυβερνητική πολιτική της  ομηρίας και της ανακύκλωσης των συμβασιούχων συναδέλφων μας, την οποία απόφαση (οικονομική επιτροπή, Απόφ. 714-2023) για άσκηση έφεσης μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε.

Η αλήθεια είναι ότι όσες φορές μονιμοποιήθηκαν μαζικά συμβασιούχοι ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων, μαζικών και σκληρών αγώνων των εργαζομένων. Διεκδικούμε:

  • Καμιά απόλυση.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικών μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Να μην ασκηθεί έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να αποσυρθούν όσες ασκήθηκαν.

Οι εργαζόμενοι έχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Με τη λογική της ανάθεσης των υποθέσεων μας σε «σωτήρες» οδηγηθήκαμε από το κακό στο χειρότερο.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΔΕΥΤΕΡΑ 10-4-2023 (ΑΠΟ ΕΝΑΡΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 9.00πμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *