Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
GIN_3823
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

 Αθήνα  18- 4 -2023

                                          Αρ. Πρωτ.: 97

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Απρίλη 2023, συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί και ιδιαίτερα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον αντιδραστικό νόμο 4940/2022, που αναφέρεται στη λεγόμενη «στοχοθεσία-αξιολόγηση» και την προσπάθεια της κυβέρνησης να την επιβάλει δια πυρός και σιδήρου.

Σημειώθηκε ότι είναι προκλητικό να μιλάνε για στοχοθεσία-αξιολόγηση όταν δεν μας παρέχουν τα μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας, όταν το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, όταν εμείς με τους καθηλωμένους για πάνω από δέκα χρόνια μισθούς, βάζουμε πλάτη για να καμώνονται τους αποτελεσματικούς οι διοικούντες, τη στιγμή που οι υπηρεσίες λειτουργούν στο όριο, χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Στην πραγματικότητα ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, ψάχνουν για τους επόμενους «σταθμάρχες», προκειμένου να τους φορτώσουν τα επόμενα άλλα «Τέμπη», που ελλοχεύουν πίσω από την πολιτική της απαγόρευσης των προσλήψεων, του κόστους οφέλους, που αφήνει ασυντήρητα τα κτίρια, χωρίς ουσιαστικό προσεισμικό έλεγχο, τις αντιπλημμυρικές υποδομές που η επισκευή τους συνεχώς αναβάλλεται, την λειψή αντιπυρική προστασία, τη στιγμή που η υγιεινή και η ασφάλεια μας θυσιάζεται στο βωμό των κερδών…

Μπροστά στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, που δε διστάζει να σύρει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία μας, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να απεργούν, η Γενική Συνέλευση έλαβε τις παρακάτω δύο αποφάσεις, που υπερψηφίστηκαν, με 2 & 1 λευκά αντίστοιχα:

  1. Είμαστε αντίθετοι στη λογική και τις διαδικασίες του νόμου της «στοχοθεσίας – αξιολόγησης», που προβλέπονται από τον ν. 4940/2022.
  2. Παίρνουμε απόφαση:

α. Συμμετοχής στην απεργία – αποχή τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας – αξιολόγησης», που προκηρύσσουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΑΔΕΔΥ, ΟΣΥΑΠΕ, ΣΥΠΑ).

β. Προκήρυξης απεργίας – αποχής τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας – αξιολόγησης» από τον ΣΥΠΑ. Η απόφαση αυτή θα ενεργοποιηθεί όταν κριθεί απαραίτητο.

γ. Έκφρασης της αντίθεσής μας στην «στοχοθεσία – αξιολόγηση» με σχετικό ενυπόγραφο κείμενο, που θα ετοιμαστεί, καθώς και με όποια άλλη ενέργεια απαιτηθεί, εξουσιοδοτώντας σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *