Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Untitled
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  2- 4 -2023

                                         Αρ. Πρωτ.: 85

 

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

ΔΕΥΤΕΡΑ 3-4-2023 ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΞΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΚΤ.5)

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αφού χρησιμοποίησε τους νεκρούς του εγκλήματος στα Τέμπη, για να πείσει, ότι για αυτό  ευθύνονται οι υπάλληλοι που δεν αξιολογούνται και αφού εκατοντάδες συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς, της στραπατσάρησαν αυτό το αφήγημα, προσφεύγει στα Δικαστήρια, κατά των Ομοσπονδιών του Δημοσίου που προκήρυξαν «Απεργία- αποχή» από την Αξιολόγηση και τη στοχοθεσία (ν. 4940/2022).

      Η κυβέρνηση μέσα από αυτήν την εξέλιξη προσπαθεί:

  • να καλλιεργήσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα μας, να δημιουργήσει τα «καλά παιδιά» για την εκάστοτε κυβέρνηση
  • να εντάξει την «Αξιολόγηση» στην προεκλογική προπαγάνδα, δίνοντας τα διαπιστευτήρια της στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι τους υπερασπίζεται επάξια αυτούς και το κράτος τους
  • να αποκρύψει τους ουσιαστικούς ενόχους για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη και όλων των τραγικών προβλημάτων στις υποδομές, στις μεταφορές, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην υγεία και τα νοσοκομεία, την παιδεία και τα σχολεία κλπ
  • να αξιοποιήσει την «αξιολόγηση» ως μηχανισμό φορτώματος των ευθυνών στους εργαζόμενους μέσα από διαδικασίες «συνέργειας», «συνευθύνης» και ενσωμάτωσης των εργαζομένων στην κυβερνητική πολιτική, που στηρίζει το κέρδος των μεγαλοεπιχειρηματιών και δε διστάζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για το σκοπό αυτό. Στην πολιτική «κόστους-οφέλους», στην λειτουργία των υπηρεσιών μας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην πειθαρχήσουν, όπως κάνουν την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί, απαντώντας στο «δικό» τους νόμο αξιολόγησης, ενάντια στις απειλές για την ΜΗ μονιμοποίηση των δόκιμων εκπαιδευτικών, τον αποκλεισμό για 8 χρόνια από οποιαδήποτε θέση ευθύνης κλπ. Δηλώνουμε «απειθαρχία» στην τρομοκρατία, τις απειλές.

Με τον νόμο για την Στοχοθεσία -Αξιολόγηση προωθούνται – μονιμοποιούνται οι χαμηλοί μισθοί τα ατομικά μισθολόγια, ο ανταγωνισμός και η ανθρωποφαγία.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δίνουμε την απάντηση μας ΑΜΕΣΑ, αντιστεκόμαστε, παίρνουμε τα μέτρα μας:

  • Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας την 3-4-2023 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου και δίνουμε δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 5) στις 13.00, την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των Ομοσπονδιών που προκήρυξαν απεργία- αποχή από την αξιολόγηση.
  • Καταθέτουμε στις 3-4-2023 πριν την ώρα της εκδίκασης της κυβερνητικής προσφυγής, στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας μας τις Δηλώσεις Αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, προκειμένου να εκφραστεί και με μαζικά χαρακτηριστικά η άρνηση των εργαζομένων.
  • Το Δ.Σ. θα οργανώσει Γενική Συνέλευση όπου θα συζητηθεί όλο το περιεχόμενο της αντιδραστικής αξιολόγησης.
  • Θα αναδείξουμε μέσα από την ίδια την πείρα των υπηρεσιών μας την πραγματική κατάσταση, της υποστελέχωσης, της έλλειψης μέσων κλπ σε όλες τις υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες που αφορούν το λαό.

Υπερασπιζόμαστε το απεργιακό μας δικαίωμα. Είμαστε αντίθετοι στην αντιδραστική αξιολόγηση, που δεν έχει καμία σχέση με την απαίτησή μας για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *