Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάρτη
apergia_8_3_23
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάρτη
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  6- 3 -2023

                                       Αρ. Πρωτ.: 56

8 Μάρτη-ΑΠΕΡΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:30 στα Προπύλαια

Προσυγκέντρωση στις 11.30π.μ. στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου

Μετατρέπουμε την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί σε αγώνα και φωνή! Γινόμαστε η φωνή των νεκρών του δολοφονικού σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη.

Ότι έγινε στα Τέμπη το βράδυ της περασμένης Τρίτης ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ιδιωτικοποίησαν τα τρένα της χώρας μας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών. Οι ευθύνες δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, δεν κρύβονται πίσω από κροκοδείλια δάκρυα και διαγγέλματα.

Κυβερνήσεις- Ηellenic Τrain- ΟΣΕ, που είναι οι βασικοί εγκληματικοί κλειδούχοι, επιχειρούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος. Είναι αυτοί που υλοποίησαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε για 45 εκατομμύρια ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλική Εταιρεία πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που ανανέωσε η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022, δίνοντας επιπλέον 750 εκατομμύρια ευρώ στην ιταλική επιχείρηση για 15 χρόνια, για να εκτελεί την.. “άγονη γραμμή” Αθήνα Θεσσαλονίκη!

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!

Είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας, των οικογενειών μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο βαρόμετρο των κερδών, να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια στο βωμό των επιχειρηματικών συμφερόντων.

  • Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων
  • Παλεύουμε για εργαζόμενους στις μαζικές μεταφορές και παντού με σταθερή δουλειά και σύγχρονα δικαιώματα
  • Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

Με μαζικές κινητοποιήσεις στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης και απαιτούμε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της υποστελέχωσης, στη πολιτική που μετράει τις ζωές μας σαν «κόστος».

Μέγιστο χρέος όλων μας είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι!

Κατεβαίνουμε μαζικά στην Πανελλαδική, Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 8 Μάρτη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *