Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Untitled
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  16- 3 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 68

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

          Παρέμβαση πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 15-3-2023, στη συζήτηση για το θέμα των αποζημιώσεων των μετακινήσεων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία, καθώς και για το θέμα της ανάκλησης των αυθαίρετων πειθαρχικών διώξεων υπαλλήλων, που ασκήθηκαν από τον Περιφερειάρχη για υποθέσεις ετών, για τις οποίες έχει εγκριθεί νομική κάλυψη μέσω της Οικονομικής Επιτροπής!!! Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν για συζήτηση μετά από αίτημα του Συλλόγου και ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που κατέθεσε η παράταξη του Π.Σ. «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

          Σε μια συνεδρίαση όπου ο Περιφερειάρχης/ΝΔ «έλαμψε» με την απουσία του και τα μισά μέλη του Π.Σ. επέλεξαν να βρίσκονται στο σπίτι τους και στον καναπέ τους, παρά στη δια ζώσης συνεδρίαση, η τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής, από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, ήταν για τις μεν μετακινήσεις – αποζημιώσεις ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δε «νομοθετεί» και η Περιφέρεια είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων, για τις δε αυθαίρετες πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων, ότι «ήταν υποχρεωμένη η Διοίκηση να πράξει κατ’ αυτόν τον τρόπο» και να πάνε όλοι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο να βρουν το δίκιο τους, λες και ο Περιφερειάρχης που τους παραπέμπει δεν έχει κρίση και γνώση για την κάθε περίπτωση. Και βέβαια κουβέντα για την κατάσταση που διαμορφώσανε, να  πρέπει να αντιμετωπίσει ο συνάδελφος την Πειθαρχική Δίωξη που προκλήθηκε από την Ποινική Δίωξη (κι όχι από την υπηρεσία του ή άλλη Ανεξάρτητη Αρχή) για την οποία αθωώθηκε. Κουβέντα   γιατί αυτές οι νομικές ερμηνείες δίνονται μόνο στην Περιφέρεια  Αττικής, γιατί δεν ασκούνται πειθαρχικές διώξεις και στους Περιφερειακούς Συμβούλους που ζήτησαν και έλαβαν νομική στήριξη, αφού το ίδιο κατά βάση πλαίσιο ισχύει και για αυτούς…. Κουβέντα για την επιλογή τους αυτή που αποτελεί εξόφθαλμη συνδικαλιστική δίωξη.

          Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι του σωματείου μας ανέδειξαν (https://youtu.be/5iYbWmcZyeM ,  https://youtu.be/ty-OUIYjoXk ):

  • Την υποχρέωση του Φορέα να καλύπτει και να αποζημιώνει ολοκληρωμένα τους υπαλλήλους για τις μετακινήσεις τους για την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και να σταματήσουν οι απειλές του τύπου, εγώ σου έδωσα εντολή να πας αλλιώς θα ελεγχθείς πειθαρχικά.
  • Ότι δεν είναι διατεθειμένοι οι υπάλληλοι να χρηματοδοτούν τις υπηρεσίες τους, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος της ενέργειας και της διαβίωσης έχει γίνει δυσβάσταχτο, τονίζοντας τις ιδιαιτερότητες στις μετακινήσεις στην Αττική και τα Νησιά.
  • Ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα υπηρεσιακά οχήματα και οι ελάχιστοι οδηγοί που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής, χρησιμοποιούνται ως «στόλος» των Αντιπεριφερειαρχών και των Εντεταλμένων συμβούλων!
  • Ότι ακόμα και για αυτή την ελάχιστη αποζημίωση που προβλέπεται, απαιτούνται ένα σωρό δικαιολογητικά και μέχρι να λάβουν αυτά τα χρήματα που δικαιούνται περνούν πάνω από έξι (6) μήνες.
  • Όλο το πλαίσιο αιτημάτων για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων, όπως έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΑΠΕ) σε συνεργασία με άλλες 6 μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου.
  • Υπενθύμισαν την κινητοποίηση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας για τα ζητήματα των μετακινήσεων πριν τρία χρόνια και την προσφυγή του Περιφερειάρχη στη δικαιοσύνη, για να βγει η αποχή τους από την εξωτερική εργασία παράνομη!!!, αδιαφορώντας τόσα χρόνια για τα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Όσον αφορά στην παραπλανητική τοποθέτηση, ότι ήταν υποχρεωμένη η Διοίκηση να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τους συναδέλφους, χωρίς καν προκαταρκτική εξέταση ή Ε.Δ.Ε., όπως και στην περίπτωση του εκλεγμένου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, η παρέμβαση μας ήταν καταπέλτης!…. Αποδείξαμε ότι όχι μόνο δεν ήταν υποχρεωμένη, αλλά αν έστω έμπαινε στον κόπο η Διοίκηση να ρωτήσει τη Νομική Υπηρεσία ή τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες ή τις υπηρεσίες των συναδέλφων ή έστω να διαβάσει τα έγγραφα, που βρίσκονται στον ατομικό φάκελο των υπαλλήλων, θα διαπίστωνε ότι είναι «αστείο» να τους παραπέμψει, όπως το βρήκε και ο ποινικός Δικαστής, αθωώνοντας το μέλος του Δ.Σ. Επιπλέον ότι η συζήτηση αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή, όπου μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στοχοποιούν ως υπεύθυνους τους υπαλλήλους και τους συνδικαλιστές, όπως διαχρονικά έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και Περιφερειακές Αρχές…

Τη μόνη «παραφωνία» στη φωνή του Συλλόγου αποτέλεσε η επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση», η οποία μιλώντας ως εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου του Περιφερειάρχη…, αφού ανάγνωσε…. το μισό Πειθαρχικό Δίκαιο (!), συνέτεινε ότι ο Περιφερειάρχης έχοντας «δέσμια αρμοδιότητα», ήταν υποχρεωμένος να παραπέμψει τους συναδέλφους, αλλά «οπωσδήποτε θα αθωωθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο»!!!

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ!

Στο τέλος των τοποθετήσεων όλων, η Περιφερειακή Αρχή του Πατούλη και ενώ ουσιαστικά προσπαθούσε να κλείσει άρον – άρον την συζήτηση επί των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, έφτασε στο σημείο δια στόματος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δημόπουλου, με μένος να υποστηρίζει, ότι το Π.Σ. και για τα δύο θέματα των εργαζόμενων δεν πρέπει να καταλήξει σε λήψη απόφασης, παρά τις αντιδράσεις από τα μέλη του Δ.Σ. και της μεγάλης πλειοψηφίας των παρατάξεων του Π.Σ. Κι αφού «έπαιζαν καθυστερήσεις» για να τους βγουν τα κουκιά των συμβούλων…. εν τέλει η συζήτηση «περατώθηκε» με ψηφοφορία 47-46 υπέρ της πρότασης να μην πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο απόφαση υπέρ των αιτημάτων των εργαζομένων, με τις ψήφους της παράταξης του Πατούλη και των παρατρεχάμενων του Τζήμερου, Ελληνικής Αυγής και άλλων δήθεν ανεξάρτητων….

Φανταστείτε τι θα κάνανε εάν η απόφαση που ζητούσαμε να ληφθεί παρήγαγε αυτόματα και αποτελέσματα; 

Η δέσμευση του Συλλόγου μας ήταν ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, να τους αποκαλύπτουμε και να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας, όσες διώξεις και ας μας κάνουν.

Άλλωστε οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και της νεολαίας, τις ημέρες μετά το έγκλημα  στα Τέμπη, αποδεικνύουν τη δύναμη μας και το πόσο μας φοβούνται και γι’ αυτό….

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *