Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
Untitled
Για 8η Μάρτη 2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  7-3 -2023

                                          Αρ. Πρωτ.: 58

 

Η 8Η ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2023 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΑ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Προσυγκέντρωση 11.30πμ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου

Τιμάμε αγωνιστικά την 8η Μάρτη, πρωτοστατώντας για να δυναμώσει τώρα ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην Υγεία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, ΠΑΝΤΟΥ.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού, λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών, κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας.

Εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. Σε αυτό το δρόμο οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική, κρατική.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΗΜΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗ ΒΙΑ

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη σε αγωνιστική συλλογική δράση. Με την παρουσία μας στη συγκέντρωση δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην σιωπήσουμε. Να αγωνιστούμε μ’ όλες τους τις δυνάμεις ξεσκεπάζοντας τις αιτίες και τους ενόχους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τις εγκληματικές πολιτικές θυσιάζοντας τις ζωές των νέων ανθρώπων.

Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Δίνουμε δυναμικά το παρών στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, δυναμώνουμε κάθε εστία αγώνα, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις.

Η 8η Μάρτη, που έχει πάνω από ένα αιώνα ταυτιστεί με τον αγώνα των γυναικών για ισοτιμία, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για να διεκδικήσουμε να μη χύνει άλλο αίμα ο λαός και η νεολαία για τα κέρδη τους. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Να διεκδικήσουμε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.

 

Παλεύουμε για:

  • Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.
  • Ολοκληρωμένη μελέτη αντισεισμικής προστασίας στα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειες Αττικής και διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας σε όλους τους υπαλλήλους σε περίπτωση σεισμού. Μελέτη αντισεισμικής προστασίας σε όλα τα σχολεία της Αττικής.

Παλεύουμε για ζωή με αξιοπρέπεια, που ο εργαζόμενος άνθρωπος θα έχει τη θέση που δικαιούται και του αξίζει.

Το έγκλημα στα Τέμπη να μην παραγραφεί, κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *