Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                                  Αθήνα  02 – 03 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 54

 

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN (ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ 41)

 

Ως ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων – θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενός ακόμη προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών.

Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία μεταχειρίζεται σαν «κόστος» την ασφάλεια των επιβατών και υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών! Γιατί τα τρένα λειτουργούν χειροκίνητα και ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο;

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ΕΕ, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά. Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Δεν μένουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα!

 

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώνουμε τη φωνή μας με εργατικά σωματεία, εργαζόμενους, φοιτητές και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 μ.μ. έξω από τα γραφεία της «Hellenic Train» (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *