Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ 29-3-2023
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  30- 3 -2023

                                            Αρ. Πρωτ.: 80

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 29-3-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 23 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Κορκίδου Σωτηρία, Δεγαίτη Βασιλική,  Ζερβάκη Χρήστο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο, Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και Ζαγορήσιο Χάρη, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Διοικούσας Ζητούδη Στέλιο και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Εκτίμησε τις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν όλη τη χώρα μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη στις 28-2-2023, με αιτήματα να μην συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες και να παρθούν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια του λαού σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Η συμμετοχή των υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στις απεργιακές κινητοποιήσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
  2. Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για το αντιδραστικό και διασπαστικό περιεχόμενο του νέου νόμου της αξιολόγησης – στοχοθεσίας ν.4940/2022 και να συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή από όλα τα στάδια της αξιολόγησης που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΑΠΕ 51/27-3-2023) που έχει καταθέσει και σχετικό εξώδικο. Η περίπτωση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και HELLENIC TRAIN, που ενώ ήταν αξιολογημένες όλες οι δομές και οι υπάλληλοι, σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, αποκαλύπτει την επίθεση, την ενοχοποίηση και στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων από την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια της. Στο πλαίσιο αυτό να πραγματοποιηθούν Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κλπ σε όλες τις ΠΕ.
  3. Παρέμβαση του Δ.Σ. στον Περιφερειάρχη για να σταματήσει η Διοίκηση να παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συναδέλφους, που έχουν ζητήσει την παροχή νομικής κάλυψης.
  4. Καταδίκασε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (28-3-2023) να προχωρήσει η Διοίκηση στην άσκηση ένδικων μέσων ενάντια στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε δεκτή την αγωγή 12 συμβασιούχων συναδέλφων και αναγνώρισε ότι είναι άκυρη η καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους, καθώς και ότι συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής. Το Δ.Σ. θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία τους, καθώς μετά από τρία χρόνια η πείρα που έχουν αποκτήσει είναι πολύτιμη για τις υπηρεσίες.
  5. Εκτίμησε ως θετική την πραγματοποίηση συσκέψεων με συναδέλφους διαφόρων Δ/σεων, όπως η πρόσφατη με τους συναδέλφους Κοινωνικής Μέριμνας και την έκδοση της σχετικής ανακοίνωσης, που προειδοποιεί για το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι υπηρεσίες αυτές και τον κίνδυνο των τραγικών συνεπειών της υποστελέχωσης. Αποφάσισε την πραγματοποίηση ανάλογης σύσκεψης και με τους συναδέλφους των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.
  6. Να απαιτήσει μετά την ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών στις 21-5-2023 την δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία «επιλογής» συμμετοχής των συναδέλφων στα εκλογικά συνεργεία μέσα από κλήρωση, από εκεί που είχε τελειώσει η κλήρωση στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Στη κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιήσει σχετική παρέμβαση στον Περιφερειάρχη.
  7. Να συνδράμει το προεδρείο του Δ.Σ. και η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Συλλόγου το έργο της Οικονομικής Υπηρεσίας με κάθε πρόσφορο μέσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης των ΜΑΠ σε χρήμα στους δικαιούχους υπαλλήλους για τα χρόνια 2019-2022 που δεν τους χορηγήθηκαν, καθώς και την απαίτηση από την Διοίκηση να χορηγούνται στην ώρα τους τα ΜΑΠ για την προστασία των υπαλλήλων στην εργασία τους, όπως το προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
  8. Για τις ενέργειες σχετικά με την τραγική κατάσταση του κτιρίου «Λίρα» που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, εν αναμονή του πορίσματος του Σ.Ε.Π.Ε. το οποίο κατά την αυτοψία, παρουσία μελών της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας του Συλλόγου και της Τοπικής Διοικούσας, εντόπισε πλήθος παραλείψεων, αυθαιρεσιών και επικίνδυνων καταστάσεων.
  9. Εκτίμησε ως θετική την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του Συλλόγου για την αντιμετώπιση επειγουσών επικίνδυνων καταστάσεων, που σχετίζονται με την ασφάλεια των υπαλλήλων σε κτίρια της Περιφέρειας και αποφασίστηκε η συνέχιση και η διατύπωση προτάσεων και διεκδικήσεων.
  10. Επανάφερε το ζήτημα της αποζημίωσης των υπηρεσιακών μετακινήσεων των υπαλλήλων και της μετακίνησης τους με υπηρεσιακά οχήματα, όπως αυτή καταλήχτηκε στο κοινό κείμενο των 7 Ομοσπονδιών του Δημοσίου, με την επισήμανση να μην κάνουν χρήση οι συνάδελφοι των Ι.Χ. οχημάτων τους και να συμπληρώνουν την αίτηση για χορήγηση υπηρεσιακού οχήματος και της σχετικής δήλωσης όταν δεν τους χορηγείται, που τους έχει αποσταλεί.
  11. Την πραγματοποίηση εκδήλωσης φιλοξενίας του Δ.Σ. και Γ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ τα οποία θα συνεδριάσουν στις 3 και 4 Μαρτίου αντίστοιχα, με την ευγενική συμμετοχή συναδέλφων του Μουσικού Σχήματος του ΣΥΠΑ.
  12. Εγγραφές νέων μελών.

      Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *