Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Χορήγηση επιδόματος ευθύνης σε υπαλλήλους που ασκούν αυτοδίκαια καθήκοντα αναπληρωτών προϊσταμένων
Untitled
Χορήγηση επιδόματος ευθύνης σε υπαλλήλους που ασκούν αυτοδίκαια καθήκοντα αναπληρωτών προϊσταμένων
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

  Αθήνα 22 – 2 -2023

                                       Αρ. Πρωτ.: 50

 

Προς

Δ/νση Μισθοδοσίας

 

Θέμα: Χορήγηση επιδόματος ευθύνης σε υπαλλήλους που ασκούν αυτοδίκαια, εν τοις πράγμασι καθήκοντα αναπληρωτών προϊσταμένων.

 

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η επιλογή όλων των Περιφερειακών Αρχών διαχρονικά να μην προχωρούν σε διαδικασίες προκήρυξης όλων των θέσεων ευθύνης ή να προχωρούν επιλεκτικά και περιορισμένα, έχει δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Σε αυτά εντάσσεται και το ζήτημα της μη χορήγησης του επιδόματος ευθύνης σε αρκετούς συναδέλφους που αναπληρώνουν αυτοδίκαια κενωθείσες θέσεις προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα, ζήτημα το οποίο ενισχύεται με την μη έκδοση αποφάσεων ορισμού από την Περιφερειακή Αρχή σε αρκετές περιπτώσεις και την σχετική Πράξη 22-14/04/2020 του Ι’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Δεδομένου όμως ότι έχει γίνει πλέον αποδεκτή η υπ’ αριθμ. 29/2022 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους – Ε’ Τμήμα « Επίδομα θέσης ευθύνης σε υπαλλήλους που άσκησαν αυτοδίκαια καθήκοντα αναπληρωτών προϊσταμένων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007). » θεωρούμε ότι πρέπει να επανεξετάσετε όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει νόμιμη αναπλήρωση προϊσταμένων οργανικών μονάδων και εν τοις πράγμασι άσκηση καθηκόντων ευθύνης, προκειμένου να τους χορηγηθεί το επίδομα θέσης που δικαιούνται.

Στην κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες είτε έχουν υποβληθεί σχετικά αιτήματα συναδέλφων, είτε όχι.

Κοιν/ση

  1. Εκτελεστικό Γραμματέα
  2. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *