Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21-2-2023 ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
Κινητοποίηση για τις μετακινήσεις
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 21-2-2023 ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

                                               Αθήνα  17- 2 -2023

                                       Αρ. Πρωτ.:45

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00 

ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 πμ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Πανεπιστημίου 37)

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ» ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Παρά τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, τόσο του Συλλόγου, όσο και της Ομοσπονδίας μας δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο ζήτημα της εξασφάλισης των μετακινήσεων των υπαλλήλων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία με υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ούτε της αποζημίωσης όσων χρησιμοποιούν το ΙΧ αυτοκίνητό τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς επί της ουσίας εμείς οι υπάλληλοι χρηματοδοτούμε από την τσέπη μας την μετακίνησή μας για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, που υπηρετούμε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα, αφού οι υπηρεσίες δεν διαθέτουν καθόλου υπηρεσιακά οχήματα και οδηγούς ή διαθέτουν ελάχιστα,

Η αποζημίωση των υπαλλήλων, που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο ούτε τα έξοδα των καυσίμων (0,15 €/χιλ.), στις δε κινήσεις σε απόσταση κάτω από 50 χιλ, στις λεγόμενες δηλαδή κινήσεις «εντός έδρας» η κατανάλωση καυσίμου και η επιβάρυνση του αυτοκινήτου είναι εντελώς δυσανάλογη,

Η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, όπου αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεν εξυπηρετεί αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης σε όλη την έκταση των Τομέων ευθύνης. Επιπλέον απαιτείται η «προπληρωμή» τους και ένας τεράστιος όγκος χαρτιών για να καλυφτεί ένα τμήμα των εξόδων (είναι χαρακτηριστικό το έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρει ότι στην Αττική το ανώτερο ποσό, που μπορεί να καλυφτεί για τα ΜΜΜ είναι 1 €/εργάσιμη ημέρα, μετά από την υποβολή ενός τεράστιου όγκου δικαιολογητικών και την σχετική έγκρισή τους).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εκμεταλλεύεται το φιλότιμό μας και να διαιωνίζει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Δεν είναι δυνατόν να διατίθενται τα υπηρεσιακά οχήματα στα γραφεία των Αντιπεριφερειαρχών κ.α. και στις υπηρεσίες να απαντάνε ότι «Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα»!!!

 

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε αποφασιστικά:

 

1.Την χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις, εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των υπηρεσιών τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Κοινωνικοί Σύμβουλοι, Ελεγκτές  των Δ/νσεων Ανάπτυξης, των ΔΑΟΚ,  Λαϊκές Αγορές κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.

2.Την απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και έγκαιρη πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτήριων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, χωρίς να απαιτούνται εργατοώρες για τη διαδικασία αυτή.

3.Αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας.

4.Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης  χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης ΙΧ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,40 €/χλμ

5.Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).

Συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογό μας και διεκδικούμε τα αιτήματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΜΟΣΜΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/2/2023 ΕΩΣ ΤΙΣ 12.00

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΛΚ ΣΤΙΣ 10.00

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *