Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Φωτογραφία από κινητοποίηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της μοναδικής ογκολογικής μονάδας
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Στοιχεία συλλόγου υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Αθήνα  28- 2 -2023

                                        Αρ. Πρωτ.: 53

 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται σε διαβούλευση, μετατρέπει το μοναδικό δημόσιο παιδοογκολογικό κέντρο των «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”». Στο νέο αυτό ΝΠΙΔ θα μεταφερθούν μία μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών και τρεις αιματολογικές-ογκολογικές μονάδες. Ουσιαστικά παραδίδεται ο εξαιρετικά ευαίσθητος τομέας της υγείας των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες  στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την «φιλανθρωπία», ενώ από την άλλη το κράτος «απαλλάσσεται» από την ευθύνη του για την προστασία της υγείας των παιδιών.

 

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗ «ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ» ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ!

ΔΕ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ» ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «οι πόροι του ΝΠΙΔ θα είναι από Κληρονομίες, κληροδοσίες, δωρεές και επιχορηγήσεις από τρίτους, όπως και οι πρόσοδοι από αυτές».

Και αυτό έρχεται λίγες μέρες μετά την ακύρωση του διαγωνισμού ανέγερσης τριών νοσοκομείων με «δωρεά» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που φανερώνει πόσο επικίνδυνη και επιζήμια για το λαό είναι η εναπόθεση της υγείας του στα χέρια των «φιλάνθρωπων» μεγαλοεπιχειρηματιών.

Επιπλέον οι πόροι του θα προέρχονται από «Έσοδα από ερευνητικά πρωτόκολλα, καθώς και από άλλες δραστηριότητες, τις οποίες το Κέντρο υλοποιεί για την ιατρική έρευνα», αλλά και από  «τα ημερήσια νοσήλια και τις εισπράξεις από τις σχετικές με το αντικείμενό του ιατρικές πράξεις».

Η λειτουργία με άλλα λόγια του παιδοογκολογικού κέντρου θα εξαρτάται από την ικανότητα προσέλκυσης εσόδων, από τη στιγμή που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η επιστημονική έρευνα θα γίνεται με κατεύθυνση να καλύψει αυτό το στόχο και όλες οι ιατρικές πράξεις θα κοστολογούνται και θα πληρώνουν αδρά οι λαικές οικογένειες.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ

Για το λόγο αυτό εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων Παίδων «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» και «ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ», που στέκονται ενάντια πρώτα και κύρια στην υποβάθμιση της προστασίας της υγείας των παιδιών, αλλά και στη διάλυση των εργασιακών τους σχέσεων, αφού μεταφέρονται σε ένα ΝΠΙΔ, χωρίς καμία εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, γεγονός που εκτός των άλλων θα έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα παροχών υπηρεσιών περίθαλψης σε αυτό τον εξειδικευμένο τομέα. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί την σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με την προσέλκυση ασθενών -πελατών και την αέναη κούρσα αναζήτησης πόρων. Όμως το δρόμο για την ίδρυση νοσοκομείων – Α.Ε. άνοιξαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τελευταία του ΣΥΡΙΖΑ και το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το «διαμάντι των συμπράξεων», «το στολίδι του Αιγαίου, το καλύτερο εγχείρημα της «Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας», όπως έλεγε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και που σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι και ο λαός αναγνωρίζουν  τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Απόσυρση του ν/σ του υπουργείου Υγείας για τη μετατροπή της Παιδογκολογικής Μονάδας σε ΝΠΙΔ.
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού στο δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών. Αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών των ασθενών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
  • Δημιουργία σύγχρονων δημόσιων απολύτως δωρεάν Παιδοογκολογικών Κέντρων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις που θα εξασφαλίζουν την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών με όλες τις απαραίτητες ιατρικές και άλλες επιστημονικές ειδικότητες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *