Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
Συνυπογραφή από το ΣΥΠΑ Ψηφίσματος Αλληλεγγύης του ηρωικού, πολύχρονου και δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού
Untitled
Συνυπογραφή από το ΣΥΠΑ Ψηφίσματος Αλληλεγγύης του ηρωικού, πολύχρονου και δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού

Το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του συνυπογράφει το παρακάτω Ψήφισμα Αλληλεγγύης και στήριξης του ηρωικού, πολύχρονου και δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού.

Αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη του ηρωικού, πολύχρονου και δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού από τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Ελλάδας 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταδικάζουμε και αντιπαλεύουμε την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη και  τα καθημερινά εγκλήματα ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τα παιδιά του. Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που στηρίζουν αυτή την βαρβαρότητα και έχουν μεγάλες ευθύνες για τη συνέχιση της ισραηλινής κατοχής και την επικίνδυνη πρακτική της εξίσωσης του “θύτη” με το “ θύμα” και φουσκώνει τα πανιά των κατοχικών δυνάμεων, την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις νέες προκλήσεις και την κλιμάκωση της βίας  από τη νέα κυβέρνηση του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις και δράσεις των αγωνιστών μέσα στο Ισραήλ που εναντιώνονται στην δολοφονική πολιτική των κυβερνήσεων του.

Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που ενισχύουν τις στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με το ισραηλινό κράτος που δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον ηρωικό και δίκαιο αγώνα των παλαιστινίων που μάχονται  αποφασιστικά, για δεκαετίες, για τον τερματισμό της κατοχής, για τα δικαιώματα τους.

Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τα συνδικάτα, το λαϊκό κίνημα να δυναμώσουν  ακόμα περισσότερο τον αγώνα τους στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για την  απελευθέρωση του,  για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, ενάντια στην κατοχή και σε κάθε είδους απαράδεκτες ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις που στοχεύουν στην διαιώνιση της.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε πολύμορφα την πάλη και διεκδικούμε:  

–Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.

–Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

–Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

–Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

–Τον τερματισμό των εποικισμών και κάθε μορφής οικονομικών, εμπορικών και άλλων σχέσεων της ΕΕ με το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τους εποικισμούς.

— Να  υλοποιηθεί η απόφαση της βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την ουσιαστική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους που έχουν αφήσει όλες οι κυβερνήσεις στα “αζήτητα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *