Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΣΥΠΑ 17-1-2023
Untitled
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΣΥΠΑ 17-1-2023

                                                   Αθήνα  19 – 1 -2023

                                           Αρ. Πρωτ.: 14

 

         Προς

          Όλα τα μέλη του Συλλόγου

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

     Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 17-1-2023 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. με παρόντα τα 24 από τα 25 μέλη και συγκεκριμένα Πανουτσάκου Βέτα, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Δοξακίδη Σωτήρη, Ζαβερδινό Άλκη, Καζάκο Βαγγέλη, Κοντούδη Κυριάκο, Μαντσιώκα Αλεξάνδρα, Ντόντο Παναγιώτη, Ποριάζογλου Βενετία, Σαραντοπούλου Κυριακή, Στεβή Ειρήνη, Δεγαίτη Βασιλική,  Γυπαράκη Γεώργιο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), Μπακογιώργο Ευάγγελο, Πασβαντίδη Χαράλαμπο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), Ζερβάκη Χρήστο (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), Πολυζώη Ευαγγελία, Σούλτο Γιάννη, Κυριακόπουλο Γεώργιο, Πνακά Χάρη, Φωτεινό Σταύρο και Μαρία Αποστολή (αποχώρησε πριν τις ψηφοφορίες), καθώς και το μέλος της Τοπικής Διοικούσας Στασινοπούλου Ιωάννα και συζήτησε για τις εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και κατέληξε στα εξής κυρίως ζητήματα:

 

  1. Συζήτησε για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας, με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια να τσακίζει το εισόδημα μας και πήρε απόφαση να συμμετέχει ο Σύλλογος μας στην εκδήλωση – σύσκεψη του ΠΑΜΕ με θέμα τη «Διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων και τις αυξήσεις στους μισθούς μας» την Παρασκευή 20-1-2023 στον κινηματογράφο Studio στις 18.00.
  2. Εκτιμήθηκε ως θετική η κινητοποίηση του Συλλόγου για τις αυθαίρετες μετακινήσεις στις οποίες προχώρησε η Διοίκηση της Περιφέρειας προς τις Δ/νσεις Μεταφορών, όπου μετά από αυτήν η Διοίκηση εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος.
  3. Παραμένει κρίσιμο μέτωπο το ζήτημα της αποζημίωσης των υπηρεσιακών μετακινήσεων των υπαλλήλων και της μετακίνησης τους με υπηρεσιακά οχήματα. Αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη προώθησης και υλοποίησης της απόφασης Συλλόγου, ΟΣΥΑΠΕ & άλλων έξι συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών, απαίτησης κάλυψης όλων των εξόδων μετακίνησης (χορήγηση πάγιων οδοιπορικών μηνιαίως, προκαταβολή λοιπόν εξόδων κλπ) και σταματήματος χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων των υπαλλήλων για την εκτέλεση εξωτερικής υπηρεσίας.

Καταδικάστηκε το περιστατικό αυθαιρεσίας της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Ν.Τ., απέναντι σε συναδέλφισσα που αιτήθηκε υπηρεσιακό όχημα για την εκτέλεση των υπηρεσιακών της καθηκόντων και αποφασίστηκε παρέμβαση του Δ.Σ. στην εν λόγω υπηρεσία.

4. Καταγγέλλουμε την καθυστέρηση και τις παρατάσεις στην λήψη των απαραίτητων και θεσμοθετημένων τεχνικών μέτρων για την εξάλειψη των υποκλοπών στις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων των Δ/νσεων Μεταφορών, προκειμένου να προστατευτούν οι υπάλληλοι που επιτελούν αυτό το καθήκον. Η προθεσμία για την εφαρμογή αυτών των μέτρων λήγει στις 21-1-2023 και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε σε σύσκεψη τους υπαλλήλους των Δ/νσεων Μεταφορών τη Δευτέρα 23-1-2023 στις 13.00 στην αίθουσα της Δ/νσης Μεταφορών Κ.Τ. για τον καθορισμό των περαιτέρω ενεργειών του Συλλόγου στο θέμα αυτό.

5. Να καλέσουμε σε χρόνο που θα προγραμματιστεί από το Δ.Σ. σε σύσκεψη τους συναδέλφους των Οικονομικών Υπηρεσιών, για να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Συλλόγου.

6. Να καλέσουμε σε χρόνο που θα προγραμματιστεί από το Δ.Σ. σε σύσκεψη τους συναδέλφους της υπηρεσίας των Λαϊκών Αγορών, για τον καθορισμό των επόμενων ενεργειών του Συλλόγου μετά την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση του αυτοτελή φορέα και την απόσπαση των συναδέλφων σε αυτόν.

7. Συζητήθηκε το νέο Προσοντολόγιο- Κλαδολόγιο (ΠΔ 85/2022), τα κενά που αφήνει και τις ανισότητες που δημιουργεί καθώς εκτός των άλλων δεν επιφέρει την ίση αντιμετώπιση των αποφοίτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε την ίση αμοιβή για την ίδια δουλειά.

8. Ενημέρωση για την εξέλιξη του νέου site του ΣΥΠΑ.

9. Έκδοση ανακοίνωσης αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

10. Εγγραφές νέων μελών.

11. Έγκριση δαπανών ΣΥΠΑ από 13-9-2023 έως 16-1-2023.

 

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

                                                                       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *