Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Untitled
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

                                               Αθήνα  4- 12 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 431

 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων, που παρά τις πιέσεις, τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, παρά τα βολέματα και τις υποσχέσεις  συσπειρώθηκαν στο Σωματείο και έδωσαν για άλλη μία φορά ψήφο εμπιστοσύνης στις συλλογικές αποφάσεις.

Με την στάση τους είπαν όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία και στις διαβλητές διαδικασίες. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ακολούθησε την απόφαση του Συλλόγου για αποχή, η οποία κρατήθηκε σε υψηλά επίπεδα (60%), αφού απείχαν 1.143 εργαζόμενοι σε σύνολο 1.918.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο σαθρή είναι η επιχειρηματολογία κυβέρνησης & Περιφερειακής Αρχής που προσπαθούν να πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες!!! και ότι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αυξηθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες…

Συμμετείχε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία το 55% όσων συμμετείχαν στις δια ζώσης αρχαιρεσίες του Συλλόγου!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρέμβαση που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με εργαζόμενους στη Διοίκηση την Τετάρτη 30/11, με αίτημα ακόμα και την ύστατη στιγμή να ακυρώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία και να τις προκηρύξει δια ζώσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Πέππας υπερασπίστηκε σθεναρά την επιλογή αυτή της Διοίκησης, λέγοντας ότι αυτό είναι το σύγχρονο, το πρωτοποριακό και ότι η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας πρωτοτυπεί!

Ας μας απαντήσουν τώρα….. Είναι πρωτοποριακό το 30% και το 40% να εκλέγει τους εκπροσώπους του συνόλου των εργαζομένων;

Σύγχρονο βέβαια μπορεί να είναι για την αστική δημοκρατία, αφού υπάρχουν ολόκληρες χώρες όπου η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές δεν ξεπερνάει στα σημερινά δεδομένα ακόμα και το 20%, αλλά οπωσδήποτε αυτό δεν είναι πρωτοπορία! 

Το «κατασκεύασμα» του Πατούλη, το ψηφοδέλτιο της «Αναγέννησης», που ήταν και πάλι ο βασικός στυλοβάτης στην απόφαση Πατούλη για ηλεκτρονική ψηφοφορία και παρ’ όλη τη στήριξη από την Περιφερειακή Αρχή συγκέντρωσε μόνο το 23% των εκλογέων, προσμετρώντας ακόμα και ψήφους υποψηφίων, που είναι σε αργία!!!

Το γεγονός ότι τα δύο ψηφοδέλτια που αποσύρθηκαν (ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ & ΠΑΣΚΕ) παρέμειναν στο πληροφοριακό σύστημα ΖΕΥΣ, γιατί οι Εφορευτικές Επιτροπές δήλωσαν ότι η ΚΥΑ και η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ δεν τους “επιτρέπει” να τροποποιήσουν τους πίνακες εκλογέων μετά την οριστικοποίησή τους που έγινε τον Σεπτέμβρη, πριν δηλαδή την προκήρυξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από την Περιφερειακή Αρχή, οδήγησε αρκετούς συναδέλφους (περίπου το 10%) παρά το κάλεσμα για αποχή και την γνωστοποίηση της αποδοχής της απόσυρσης από την Δ/νση Προσωπικού στο να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και να τα ψηφίσουν.

Το σίγουρο όμως είναι ότι στη συνείδηση των εργαζομένων δεν νομιμοποιείται η ηλεκτρονική ψηφοφορία και ο νόμος Χατζηδάκη, δεν νομιμοποιούνται οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα τους, δεν επιβραβεύεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Οι εργαζόμενοι με εμπιστοσύνη στις δικές μας αποφάσεις, στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δυναμώσουν οι αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι απέναντι στην αντεργατική πολιτική, απέναντι σε κράτος και εργοδοσία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *