Άρθρα & Κατηγορίες
Εγγραφή στον σύλλογο
ΑΦΙΣΕΣ
VIDEO
Ακολουθήστε τον Σύλλογο
/
/
/
/
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ
Untitled
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

                                               Αθήνα 21 – 12 -2022

                                       Αρ. Πρωτ.: 442

ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ:

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 20-12-2022 η Στάση Εργασίας και η συγκέντρωση συναδέλφων στη Διοίκηση με αίτημα να ανακληθούν οι «μετακινήσεις» συναδέλφων χωρίς τη θέληση τους προς τις Δ/νσεις Μεταφορών κλπ, καθώς και να μην υπογραφούν οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη για την απόσπαση των συναδέλφων της Δ/νσης Λαϊκών Αγορών προς το νεοσύστατο Φορέα.

Από πλευράς της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου καταδικάστηκε επίσης η αντίληψη που εκφράζεται από δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, ότι είναι θεμιτό «το σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (rotation) στο σύγχρονο διοικητικό management, επειδή προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης γνώσης και εμπειριών σε διαφορετικά επίπεδα του οργανισμού». Είναι αντίληψη που καλλιεργείται και στους κόλπους της Ε.Ε., όπου τα διάφορα επιτελεία της προσπαθούν να μας πείσουν ότι το κανονικό είναι «ο εργαζόμενος να αλλάζει σε όλο τον εργασιακό του βίο, έως και 12 δουλειές» και που κάποιοι την προωθούν στο κίνημα ως «Δούρειοι Ίπποι».

Αναδείχτηκε, ότι αντί να πάρει η Διοίκηση μέτρα στις Δ/νσεις Μεταφορών, που θα προφυλάσσουν τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους από κακόβουλες ενέργειες, όπως αυτές που έχουν δημοσιοποιηθεί τελευταία, «μετακινεί» επιπλέον συναδέλφους σε αυτές χωρίς τη θέληση τους και με άσχετη ακόμα ειδικότητα.

Και βέβαια δεν αμφισβητήθηκε, ότι μπορεί να δημιουργούνται υπηρεσιακές ανάγκες, όμως για αυτές φταίει η πολιτική της υποστελέχωσης που στηρίζουν όλες οι Περιφερειακές Αρχές ως τώρα με τις πολιτικές επιλογές τους και επιπλέον δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη από τη Διοίκηση, δηλαδή να ικανοποιηθούν χρόνια αιτήματα συναδέλφων που επιθυμούν να «μετακινηθούν» στις Δ/σεις Μεταφορών, να προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, να πάρει υπόψη της ζητήματα πολλαπλών «μετακινήσεων» συναδέλφων, ζητημάτων υγείας, οικογενειακών κλπ.

Κι ενώ στις υπηρεσίες μας υπάρχει υποστελέχωση και ανακατεύονται οι υπάλληλοι από υπηρεσία σε υπηρεσία για να λειτουργήσουν, ο νόμος που ψηφίστηκε για τη σύσταση «Φορέα Λαϊκών Αγορών», παίρνει υπαλλήλους από την Περιφέρεια Αττικής για να στελεχώσουν έναν ξένο φορέα, λες και περισσεύουν! Απαιτήσαμε να μην προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων απόσπασης των συναδέλφων ο Περιφερειάρχης, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος και να παραμείνουν οι συνάδελφοι στην Περιφέρεια Αττικής.

Έγινε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Γραμματέα εκ μέρους της Διοίκησης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος, ότι θα παραμείνει σε μια υπηρεσία 30-40 χρόνια και θα πάρει σύνταξη από αυτήν. Όμως κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει ο φάκελος του κάθε συναδέλφου για το πόσες  υπηρεσίες έχει αλλάξει ή ακόμα και οργανισμούς και φορείς ή τα αιτήματα των συναδέλφων προς το Υπηρεσιακό συμβούλιο για να «μετακινηθούν» σε άλλες υπηρεσίες, τα οποία μένουν ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΑ χρόνια τώρα!

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας δεσμεύτηκε, ότι η Διοίκηση θα εξετάσει τις περιπτώσεις των οκτώ συναδέλφων που «μετακινούνται» στις Δ/νσεις Μεταφορών για ζητήματα υγείας ή καταχρηστικής «μετακίνησης» τους, καθώς και ότι θα ζητηθεί γνώμη νομικού για τη δυνατότητα μη έκδοσης των αποφάσεων του Περιφερειάρχη για την απόσπαση των συναδέλφων των Λαϊκών Αγορών στο νέο Φορέα.

Από πλευράς του Συλλόγου δηλώνουμε, ότι θα επαγρυπνούμε και δε θα σταματήσουμε τη διεκδίκηση μας, για ανάκληση των αυθαίρετων «μετακινήσεων», για να μην γίνει καμία άλλη αυθαίρετη «μετακίνηση» και να μη φύγει κανένας συνάδελφος μας εκτός Περιφέρειας Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *